May 12, 2010

.im back.



salam...
da sekian lame aku tunggu saat ni...memang da lame sangat..macam da 100 tahun pun ade gak..

oOoww my lebely belog..i mishhhhh u sOooOo much...

pas jek balek dari kl aku xdpt nak unline...so x dapat la nak hapdate belog nih...banyak benda aku da terlepas..
tapi tape...its ok...

pasnih bermule la balek keje2 aku..ehee...
banyak bende kat  uma nih aku nak kene wat..tapi wat mase nih aku nak rest puas2 lu..

ok la..tuh jek kowt aku nak tulis kt entry aku nih..saje testing2..tata..




May 07, 2010

.hari-hari terakhir di KL.



salam....

arini ari yang paling syiiioOk sangat...sebab aku nak mengumumkan satu pengumuman penting!!
im FREE!!sebab da abes final exam...
sO..tamatla riwayat aku sebagai student 2nd year dkt UM nih..haha...

rase cam nak buang sume note yang aku da bace...tanak tengok lagi da..next sem aku da bule jadi orang paling senior dekat kolej nih..yahoOo!!
afta exam aku ngan membe2 aku yang lain plan nak pegi jalan2.so kitorang pOn plan nak pegi TROPICANA CITY yang letaknye 5 minit jek dari kolej aku..

antare aktiviti2 yang telah kitorang wat sepanjang kat sane adela:

pertame..

ape lagi..tengok wayang la..kitorang tengok cite DAIRY OF A WIMPY KID...
not bad la cite tuh..sebab ape kitorang suke tengok wayang kat sane??sebab kat sane x ramai orang..lengang jek..tuh yg sonok tuh..haa..nak tengok tak??nak tak??




b4 masuk wayang..


ceh..poyo la kau..tengok cite laen posing kat cite laen..ehee..



get ready watching the movie~

kedue..

makan kat KENNY ROGERS..



hye..saye bergambar dengan dila..:p


sesekali membazir beli makanan nih ok pe..bile lagi nak membazir..haha..

ketige...

da kenyang kitorang pOn mule la bersiar-siar keliling taman..OoOoopss..kat sane mane la ade taman..SENGAL!bersiar-siar cari barang...nak shOopin tapi.....huh!!purse aku pOn ngah berdiet gak..laen kali la kau shOopin..

sO nak tau tak pe aku beli???



haha..sebab pe aku beli bende alah nih??sebab murah..beli 7 biji dengan harge RM10..murah tak??murah kan??ehehe..lagi 5 biji share2 ngan member aku..hihi..
so..ni jela yang aku nak kongsi story aku kat uollss yang bace entry aku nih..nak balek umah..xsabar2..ok la..

see the next entry...bubye~

~THE END~


May 05, 2010

.wanita jelita bawa penyakit??.


salam semue..

aku ade terbace satu fakta kat METRO arini..
fakta tuh berbunyi camni..

" WANITA JELITA BAWA PENYAKIT "

LONDON: Menemui wanita cantik adalah tidak baik untuk kesihatan anda.Menurut kajian saintis Universiti Valencia, dengan hanya lima minit bersama dengan seorang wanita jelita boleh meningkatkan paras kortisol, hormon stres tubuh. Kesan itu meningkat dikalangan lelaki yang percaya wanita berkenaan bukan setaraf dengan mereka. 
Kortisol dihasilkan oleh tubuh di bawah tekanan fizikal dan psikologi dan dikaitkan dengan penyakit jantung. 


Dua orang asing, seorang lelaki dan seorang wanita juga berada pada bilik yang sama. Apabila wanita berkenaan meninggalkan bilik dan responden hannya tinggal bersama lelaki asing itu, tahap tekanannya tidak meningkat. Apabila responden hanya berdua dengan wanita asing itu, tahap kortisol mereka meningkat.


Penyelidik merumuskan, "dalam kajian ini, kami menganggap bagi kebanyakan lelaki, kehadiran wanita jelita mungkin mencetuskan persepsi bahawa terdapat peluang untuk berkenalan. Walaupun sebahagian lelaki mengelak untuk menemui wanita jelita kerana beranggapan mereka tidak setaraf, majoriti akan berasa bimbang serentak dengan tindak balas hormon. Kajian menunjukkan paras kortisol lelaki meningkat selepas pendedahan sosial lima minit dengan wanita muda dan jelita. Kortisol boleh memberi kesan positif jika dosnya kecil. Tetapi jika parasnya meningkat begitu tinggi, ia boleh memburukkan kesihatan seperti sakit jantung, kencing manis, darah tinggi, dan mati pucuk".-METRO: 5 mei 2010-

p/s:moral of the story->kepade lelaki2 kat lua sane..
1. berhati2 la ye sebab kalo paras kortisol makin meningkat alamatnye mati pucuk la..ehee...(jgn marah)..
2. jgn pilih orang yg cantik sebagai teman idup anda..(◡‿◡✿)


May 03, 2010

.first time dapat AWARD.


salam di perantauan..*ceh macam la kau kat obessea*..:p



ok2..ini sirius..POYOS jak kau nih..ehee..setelah mengEPYkan diri aku sebab baru abesh paper ke-2 (baru 2 paper da kecOw la kau nih) miahaha, aku terbukak belog sumOne nih..so first thing yg aku nak ckp ekceli aku nak say TENTIU pada IDAYU sebab bagi AWARD nih kt aku..terharu sangat..nanti bagi AWARD lagik ea kat kite..:p


sO..aku kenela buat task yg diberi...ehee...antare task2nye adela:

1st: BUAT ENTRY PASAL AWARD YANG SANTEK NIH
2nd: COPY BADGE BEAUTIFUL AWARD 
3rd: UCAPKAN TENTIU DAN LETAK LINK PEMBERI AWARD NIH
4th: LIST 15 BLOGGER SEBAGAI PENERIMA AWARD



yela..setelah sebulan aku berblogging ni lah first time tau aku dapat award..so aku nak tunjuk lah award yang aku dapat nih..

tadaaa...


sO..tanpe segan & silunye aku menyenaraikan name2 penerime AWARD yg sah dari farhana fabulous..
antare name2 yg sungguh bertuah adela:

gengronk fren:

g16 fren:

um fren:

skolmate fren:

blogger fren:

~THE END~

.yeay...2 paper da abesh.



ekceli xtau nak ckp pe...ati gumbira bukan kepalang...sonok2 sebab shaye da abesh 2 paper...sok ade exam lagik...wahai cik exam..bile shaye nak abesh paper kamOo??shaye da x sabar nih...ehee...

tape2..diz week jugak ler aku kembali pulang ke umah ku yg ku cintai...memang xsabar...dedy & mamy tunggu kepulangan kite ek..windu2...

bile abesh jek paper sosiobudaye lega rasenye...tinggal paper bahase jek..selame 3 ari nih terpaksela aku cover time tito aku tok bace note2..sO..nanti kat umah baru nak tOpup titO..mamy jangan marah ye kalo kite bangOn lambat..miahahaha...

oteh la...nak rest jap..malam kang sambung bace note..hopefully dapat jawab paper LARAS BM dengan tenang..wish me luck ye..bye..



 
Template by suckmylolly.com