September 24, 2010

random entry


salam dari farhana fabulous

monink sume. awalnye saye bangon arini. haha. actually bangon awal awal ni nak pegi library. tapi kan rase macam malas la pulak. padahal next week ade presentation. malasnyee! takde moOd takde idea segala galanye takde. badan letih gile. sakit kaki sume adela. sebab tu la malas jek rasenye nak bertapak ke library tu -___-'. al maklumla baru balek dari camping kat ulu gombak. memang besh gile la. sangat sangat sempoi and relax. picca akan diupload for the next entry okeh. now picca takde pade saye.

memang lame gile tak hapdate belog ni kan. banyak benda yang saye terlepas. tak dapat nak blogwalking kat belog uolls. bukan ape. busy mengalahkan PM. yes im busy! very very busy! yela kan da start presentation and assignment. banyak benda nak kena buat. student kan. lain la kalau da keje. tu busy lain pulak jadinye. hehe. bukak belog nak tulis entry pun macam da tak sempat. ape lagi nak bace belog uolls T___T

tapi takpe. nanti bile saye free saye akan menjalankan tugas saye semule sebagai blogger yang berjaye. chewah! poyos gilos! sekarang ni memang tak bule nak hapdate belog selalu. cet! macam la ade orang nak bace belog kau. tu depends on orang kan. nak bace dialu alukan. taknak bace bule get lost la kan. emo betol! just joke ^___^

Quotes Myspace Comments

Quote of the day
macam da panjang jek tulis. padahal takde idea. okeh la. nak berangan jap. nanti da abes berangan baru sambung hapdate belog lagi.

babai


September 21, 2010

sorry for sis liya


salam dari farhana fabulous

sekian lame blog ni berhuneymun. so abes huneymun kena la sambung menghapdate belog. bukan taknak hapdate belog tapi line bb kat rumah sangat sangat slow gile vavi. so lembab sangat better tak payah hapdate belog kan?

taknak membebel panjang. cume nak say sorry kat sis liya sebab lambat gile amek award and jawab tag dari die. sorry sis! lain kali saye tak buat lagi. pwomish! hehe. so seperti yang dijanjikan.
tadaaaa...

task yang pertama

FIRST AWARD

da dapat award kena jawab soklan okeh?

apa yang bermain kat pikiran u sekarang ni?
nak tido sebab esok ade klas pagi.. malasnyee!! mencikkkk!!!

apa nick u?
suke gune nick jenna jehan. nape? adela.. hehe..

3 orang yang spesel dalam hidup u?
my mom my dad my siblings
(sorry terlebih 3 orang)

present yang u impikan yang paling spesel?
nak kereta BMW yang the latest punye.. demand sungguh!

blog mane yang u suke tengok?
blog yang entry die besh gile!

SECOND AWARD

the most friendly follower gitu!
tenkiu sis..

task yang kedua

da amek award now jawab tag dari sis liya pulaks. omg! banyaknye!

who sleep in bed next to u?
me alone. ade sesape nak temankan tak?

what are u doing now?
tengah jawab tag dari sis liya

what kind of kueh raye did u make?
takde kot. sebab tak suke buat kueh. hehe.

best day of the week?
thursday till sunday (sebab takde klas)-oOps terlebih hari pulaks

what really creepy?
ape ek? still thinking..

wat's ur current fandom/obsession/addiction?
my lappy

wat are da colour of ur baju hari raya?
colourful macam rainbow

wat are u eat for breakfast today?
tak sempat nak bekpes T___T

wat diz ur aim for diz hari raya?
opkos la duit raye.. i loike!

wat was the last thing u bought?
topup

wat was da coolest thing u have seen recently??
notink cool kot

does da cool thing above effect ur mood?
nope. sebab tak jumpe benda yang cool tuh

wat is ur zodiac sign?
opkos aries!

do u wanna to learn other skills?
nak! nak! 

where are u now?
bilik yang gelap gulita. tatotnyee!

if u could meet anyone now, who u could meet?
orang yang saya admire time form 1

wat sumtink u'd like to say to sumone rite now?
sambong esok jela cakap. feel sleepy la.

wat are u looking forward to?
the real love

say sumtink to person who tagged u?
tanks sis and i've done! hoyyeh!

teringin nak tag dekat lionteen
sila amek award and jawab tag dengan ikhlas okeh?


babai
(mata tak bule tahan lagi da)
zZZzzZZZzzzZz

September 20, 2010

awards!



tenkiu diucapkan pade pemberi award

Photobucket
Photobucket

Photobucket

September 07, 2010

| my shayangness | terkilan sebab tak dapat buka puasa same same |


salam dari farhana fabulous

entry kali ni saje nak menyatakan kesedihan dihati. saye sangat sangat terkilan. sedih! geram! sume ade! semalam saye sungguh excited sebab nak buke same same dengan my ex schoolmate time form 5. and tetibe last minute ade hal yang memang betul betul tak bule elak. tetibe my adek nak gune kete. what! terase macam tersentap disitu! so, saye tak dapat la nak mengjoinkan diri dengan mereka mereka T___T. sedih yang teramat sangat. da la susa jumpe kan. then tak dapat lak nak buke puase sesame. naseb baek mereka mereka da upload sume picca kat fesbuk. so bule kongsi kegembiraan tuh. so saye pun nak kamu semue berkongsi kegembiraan tuh dengan saye. acceh!

okeh ni antare beberape picca yang telah dicurik oleh saye drpd salah sorang my fren punye fesbuk daia. dear sori ye sbb aii curik picca u! lebiu! 

tu die muke owner yang picca die saye curik. sile lihat yang pakai shawl biru okeh
from left : sue aida fiza
muke lemah sumenye before buke puase
paling lame tak jumpe yang kanan sekali tuh : anis liyana 
time to go back. sume perut da kenyang. suke hati sume!

okeh itu sahaje preview untuk kali ni. besh kan? kan? tapi saye sedih tak dapat nak join. sorry gurls. i really really cant join uolls. next puase kite jumpe lagi okeh? actually ade ramai lagi yang tak dapat joinkan diri macam saye. sume ade hal masing masing T__T.
mish uolls much much! muah!

babai


September 04, 2010

| mari buat checklist raya |


salam dari farhana fabulous

*entry ni gune font verdana. motif?*

6 days more to go kan? nampaknye tak sampai 7 hari kite nak sambut raye kan? seronok tak? mestila seronok kan? yela sekejap jek da nak abes puase. next week da raye! yeay! tapi saye rase macam takde mood nak raye tahun ni. agaknye saye semakin membesar kot. sebab tuh semangat tuh hilang. hehe. korang pun ade rase yang same ke? ke bile makin besar makin semangat sambut raye? okeh okeh kite lupekan seketike pasal semangat yang hilang tuh. so sekarang saye nak buat checklist untuk raye even semangat saye semakin berkurangan bile saye semakin membesar. besar ke saye ni? hehe. mari kite tengok ape yang mesti ade bile raye datang lagi.

PERTAMA 
sile tanye diri anda. adekah anda cukup berpuase pade bulan ini? jika jawapan anda ye, okeh bule la anda beraye sakan sakan. TAPI! jike anda tidak cukup 30 hari puase pade bulan ni, makanye anda haruslah menggantikan puase anda itu selepas bulan ramadhan okeh? INGAT! so bagi kaum wanita di luar sane, jangan risau ye. kalau pun tak penuh puase tu anda bule juge raye. jangan sedih sedih okeh? checklist pertama ni hanye untuk kaum adam sahaje. dulu kecik kecik ayah kite pesan kan if tak puase penuh tak dapat raye. so sampai sekarang la nasihat tu dipraktikkan. bukan ape untuk kesedaran kan?
^___^

KEDUA
ade lagi tak yang belom beli tiket balik raye? haiyoO! macam mane nak raye ni? jangan sampai tumpang lori ayam okeh! kalau da terpakse nak buat macam mane kan? ade jugak kan yang masih ade kelas. sian mereka. takpe la kan. sesape yang ade test ke presentation ke before raye ni good luck okeh. raye raye jugak tapi keje kena siap. betul tak? bagi sesape yang sengaje beli tiket lambat lambat makanye kena la ade kesedaran prepare awal awal untuk beli tiket. tengok bile da kelam kabut baru la teringat belom beli tiket raye. tapi jangan jadi macam saye sebab bile jek nak raye selalu beli tiket awal then last last tiket tu burn macam tuh jek. sian kan saye? 
T___T

KETIGA
agak agak tahun ni berape pasang baju? ade tak dalam satu almari? wuyoo! manyak gile! saye cume 2 pasang jek. sebab ape? sebab saye memang takde semangat nak raye. alahai! bukan ape. raye ni yang meriahnye bile 1st raye jek. bile 2nd or 3rd raye da macam biase da. betul ke tak betul? bagus la sesape yang baju satu almari tuh. nanti bile tak gune baju baju tuh bule sedekah pade yang kurang berkemampuan. betul tak? tudung raye? kasut raye? handbag raye? macam mane pulak? sesape yang kasut masih elok tu gune je la kan? jangan membazir. sebut pasal tudung or yang sewaktu dengannye, sekarang kan da macam macam jenis shawl ade kat market kan? syria la pashmina la and many more la. bule la gayekan time raye nanti. kompem cun gile!

KEEMPAT
bagi sesape yang rase diri die wanita korang korang korang mesti wajib harus tolong ibu mama mummy ummi korang buat kuih raye tau! tak banyak sikit pun jadila. tak meriah la raye kan if tak buat kuih. lagipun raye setahun sekali kan? ape salahnye ye tak? ala buku resepi banyak kan? bukak je buku tu cari resepi kuih yang ade. kan simple! zaman sekarang ni bukan pakai dapur arang nak bakar kuih. oven kan ade. senang cite memang senang la. tak payah nak susa susa kan cite. hehe. esok saye nak tolong mak saye buat almond london. beshnye! nak resepi jangan segan segan mintak okeh?

KELIMA
yang ni kalau takde mesti macam tak lengkap jek raye kan? tapi checklist yang kelima ni khas untuk orang yang bekerja sahaje. yang budak or separuh budak dimaafkan. sebab diorang belom keje lagi. haruslah bagi duit raye dekat diorang. hehe. saye pun nak duit raye jugak okeh! ade sesape nak bagi tak? eeeiii tak malunyeeeee. takpe la asalkan termasuk dalam ketegori belum bekerja kan? diharuskan ye adik adik semue. raye dulu dulu duit syiling amat bermakne kan? budak budak sekarang tak pandang da duit syiling. demand sungguh diorang! huh! satu lagi jangan lupe bayar zakat fitrah khususnye bagi kaum bape.

KEENAM
yang ni pun penting jugak. sebab before kite nak balik kampung kite mesti check kete or segale yang ade. minyak itam, brek, tayar, and sume la. complete sume barula senang hati kite nak balik kampung kan? bukan ape kena la kurangkan kadar kemalangan jalan raye. tiap tiap tahun ade jek kes kemalangan. kite kena ade kesedaran. setiap kali balik kampung kite mestila ingat orang yang tersayang. tapi yang balik kampung gune flight ke kapal selam ke tak payah la cek minyak itam, tayar sume. buang mase korang jek. betul tak? 


okeh rasenye tuh je kot. if ade yang tak complete bule la bagi opinion dekat comment box ye. 




babai

September 01, 2010

3rd award | the cutest blog award


salam  dari  farhana fabulous

pade hari ini saye ingin mengumumkan bahawe saye akan mengambil award yang telah diberi oleh cik 
COYOTITO AIMD 
iaitu
 THE CUTEST BLOG AWARD 
tenkiu cik coyotito AIMD sebab bermurah hati nak bagi award yang cukup bermakne bagi diri saye ni. saye amat hargai pemberian anda itu.poyos gile kau nih! eh sesape nak tengok belog die picit name kat bawah ni

Photobucket 
ni lah award yang comel tuh
memang comel kan?

AN AWARD FOR THE BLOGGER WHO'VE A WONDERFUL BLOG
ade syarat syarat penyertaan tau if nak dapat award ni :

. wajib jadi follower DUNIA TYRA .
. mestila belog yang wonderful .
. jawab soalan yang berikut . 

**********

a) siapa orang yang anda sayang?
my mom & my dad. lebiu ol!

b) adakah anda rasa blog anda cantik?
tak kot. sebab belom sempurne lagik

c) nyatakan ciri ciri blog yang terbaik bagi anda.
comel kreatif best

now saye nak tag pade 5 orang yang belog die sangat sangat cantik


pade name name yang ditag sile amek award yang berharge dan termahal ni.

babai

 
Template by suckmylolly.com