November 30, 2010

bahagianye jadi budak ipta !


hello people !

seronok tak terkire sebab baru habis 2 paper ! 2 paper pun da eksaited nak mampos kan. ape lagi kalau semua paper. meloncat loncat kegembiraan. weehoo ! so bermule la cuti sem yang dinanti-nantikan walaupun hanya dapat 2 minggu saje before masuk sem baru. so sad T___T terase ade unsur-unsur kekejaman di situ ! kenape la UM ni tak mule exam cepat. dapat la aku enjoy puas-puas tonggang tonggeng kat ghumah. bahagie !
 

tapi bahagie yang aku nak cakap ni bukan bahagie untuk diri aku tapi betape bahagianye jadi budak ipta start 2011/2012. syok habis kau ek ! sebab ape? menurut sumber-sumber yang dipercayai mereka yang bakal bergelar penuntut ipta ni akan mendapat cuti honeymoon. percaye atau tidak? sile la percaye =____= so lepas ni bule la booking ticket flight. pegi la kau  cuti dalam mase 4 bulan. what? 4 bulan? seronok woO ! kepade sesiape yang nak mendirikan rumah tangge dalam mase 4 bulan tu dipersilekan. oh ! betape bahagianye ! plus sebab Kementerian nak standardkan ipta style international.
 
aku pun taktau la betul ke ape yang aku dengar ni. da sumber cakap betul, betul la kot. kalau sumber tu salah maknenye salah la kan. dalam hati cakap : kenape la aku masuk awal sangat ni? kalau masuk lewat sikit kan bagus. dapat la rase cuti honeymoon ni. haha ! kalau buat partime time tu  pun masyuuukk tuh ! da bule kumpul duit kawen. haha.  berangan la kau ! 
 
nak tau cube la korang kelik SINI

p/s : untungnye ! time cuti tu buat la keje yang berpekdah sikit.
p/s/s : jangan nak menghabeskan bogheh kek uma =____= yo !

source : youtube

sambil sambil tu meh tengok video budak somel ni. rase macam nak picit-picit jek pipi die !
 
selamat bercuti people
Photobucket

November 29, 2010

cume tinggal sikit mase je lagi, ana


salam dari farhana fabulous

this is sticky entry atau entry melekat. sile SCROLL ke bawah for the new entry.
selamat menSCROLLkan diri :]

Quotes

FIRST PAPER

29 November 2010 [ Kosa Kata dan Peristilahan Bahasa Melayu ]

*NEXT PAPER*

30 November 2010 [ Identiti Melayu ]
6 Disember 2010 [ Hubungan Etnik di Alam Melayu ]
8 Disember 2010 [Terminologi dalam Perancangan Bahasa Melayu ]
9 Disember 2010 [ Analisis Wacana Bahasa Melayu ]

WISH ME LUCK

November 28, 2010

henfon dulu henfon sekarang




assalamualaikum !

bagus tak budak ni? bagus kan? makcik-makcik pakcik-pakcik bule la amek budak ni jadi menantu. cet ! saje je kau gedik ek. jangan harap la ade makcik-makcik pakcik-pakcik yang bace entry kau T____T seharusnye setiap entry harus dimulakan dengan memberi salam. itu kan lebih afdal ! chewah ! jam di henfon telah menunjukkan pukul 10.50 am. perut mule la terase lapar. sejak aku duduk dekat kolej ni jangan haraplah aku dapat bekpes. nak cakap betape beshnye duduk dekat rumah. makkk ! nak makan ! tu la dialog yang akan keluar setiap kali aku lapar. perut aku ni pun mulelah pasang lagu KALAU BERPACARAN - Suhaimi Meor Hassan ft Ana Raffali. macam mane rancak lagu tu macam tu la rancak perut aku berbunyi.

dok belek-belek time dekat henfon aku pun mule terpikir. pikir punye pikir la kan kenape budak-budak sekarang bile pegi sekolah bawak henfon mak aih punye la canggih. aku dulu time form 4 baru gedik-gedik nak ade henfon. member yang lain pun gedik jugak nak beli henfon. so da same-same gedik kitorang pun same-same la beli henfon. memang jim alif kaf wau nun la kan. haha ! time beli henfon tu sanggup tak makan beberape bulan. sebab nak beli henfon punye pasal. nak mintak ayah memang la dapat. dapat tangan la jawabnye T___T punye la susa nak hidup zaman jepang kan. jepang ke jepun? ceq nak habaq time tu henfon masih mahal lagi. henfon tu bukan kaler skrin pun. mahal nak mampuih !



suatu ketika dahulu pernah digelar sebagai Henfon Baling Hanjing. kejam sungguh !



dengan rase banggenye ceq nak habaq kat hangpa suma ni la first henfon aku beli dengan harge ringgit mesia empat ratus setengah kot time tu. tak ingat la. lebih kurang la. ya Allah sangat la kuno kan. naseb baek la inchik google masih lagi simpan gambar henfon ni. sebijik macam tu la henfon aku dengan kaler yang same. tapi sekarang? tak payah cakap ! budak sekarang memang tak pandang henfon yang sebijik macam dekat atas tu. wahai budak-budak zaman sekarang, nape la kau demand sangat ek? diorang pegi sekolah pakai henfon yang canggih manggih. setakat yang ade gps, 3g, tu memang tak pelik la.





zaman sekarang tak payah lagi nak online dekat lappy bagai. gune henfon pun bule. cube kite tengok dekat fesbuk betape ramainye orang yang menghapdate status-status mereka via BlackBerry or via iPhone 4G® smartphonesbunyi macam nada jeles kan? jeles ! memang jeles T___T

p/s : ade sesiape nak bagi aku henfon 2 bijik macam dekat atas ni tak? [ bukan 2 yang atas sekali tau ! ] nak satu pelishhh !




Photobucket

November 26, 2010

tag given by HanaHud




salam to all my readers Photobucket

now tengah berhempas pulas menjawab tag dari sumone. macam besh lak nak jawab tag dari si budak comel ni. thanks dear Photobucket sile tekan picca untuk amek tiket flight ke blog die.



THE RULES
76

Photobucket put your music library on shuffle
Photobucket for each question press the next button to get your answer
Photobucket you must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds ! most of the time they seems to work through, strangely enough
Photobucket ok, go !
Photobucket when you're done, tag 20 people in this note

LET'S START
76

if sumone says ' is this ok? ' u say ?
KARMA | ALICIA KEYS

how would you describe yourself ?
EGO | BEYONCE

what do you like in a guy / girl ?
POKER FACE | LADY GAGA

how do you feel today ?
HOT AND COLD | KATY PERRY

what is your life's purpose ?
WHERE IS THE LOVE | BEP

what's your motto ?
SHUT UP | BLINK 182

what do your friends think of you ?
JUST THE WAY YOU ARE | BRUNO MARS

what do you think of your parents ?
PROM QUEEN | BUNKFACE

what do you think about very often ?
COOKIE JAR | GYM CLASS HEROES

what is 2 + 2 ?
FALLING FOR YOU | COLBIE CAILLAT

what do you think about your bestfriend(s) ?
OBSESSED | MARIAH CAREY

what do you think of the person you like ?
GOTTA BE MY GIRL | COUPLE

what is your life story?
SUGAR | FLORIDA ft WYNTER GORDON

what do you want to be when you grow up ?
EVERYBODY | INGRID MICHEALSON

what do you think of when you see the person you like ?
IM YOURS | JASON MRAZ

what will you dance at your wedding ?
BOULEVARD OF BROKEN DREAMS | GREENDAY

what will they play in ypur funeral ?
BITTER HEART | IZYALI

what is your biggest fear ?
LEAVING | JESSE MCCARTNEY

what is your biggest secret ?
INTUITION | JEWEL

what will you post this as ?
BABY | JUSTIN BIEBER

80

get ready sape-sape yang kena tag ! im searching for you ! wahaha !


Photobucket

Ana Suzana Anniversary Giveaway




greetings !

baru teringat sumone tagged me untuk join satu giveaway ni. ouh! kite betol-betol tak ingat la. nasib baek tadi terbukak belog die. i've been tagged by MISZ FATIN. okeh kite mengaku yang kite baru first time nak join giveaway ni. giveaway ni organized by ANA SUZANA sempena dengan her anniversary on 28th november ni. beshnyee sambut anniversary dengan orang yang tersayang. sweet !


kelik banner untuk keterangan lanjut
dapat 45 misteri tau

THE RULES
Photobucket

83 jadi follower
83 letak banner dekat sidebar
83 due on 26th november. TODAY !


tag 2 orang yang sangat bertuah


done ! goodluck for me and to all girls yang join giveaway ni !

Photobucket

shing a shong shame shame !




my 81 shekaliannnss

nak shtady harus amek mood. itu penting ! kalau shtudy tak amek moOd nanti meshti tak jadi shtudy. shoO before shaye shetat shtady shaye nak dedicate shatu lagu ni dekat korang shume. kenape shaye macam gewdik arini? ye shaye terashe diri ini gewdik shangat ! ni lah akibat dengar lagu PUJAAN MALAYA by ADZRIN ADZHAR. unik la lagu ni. da la shomel lak tu. shebab penyanyi ni agak pelat. tak buleh shebut 'S' dengan betul. shoO shile nyanyi dan replacekan 'S' jadi 'SH' ye. yaww ! jom shing a shong bebeh !

source : youtube

44 pujaan malaya oh oh oh uuu
kau pujaan hmmm aiyaiayaai
pujaan uuuuuu

hati dihantu bayangan mu
rindu termimpi tiap waktu
ow ow woh
cinta bercampur curiga
kerna kau shatu-shatunya
pujaan malaya

hey shayangku aku lah pemujamu
shampai bila-bila cintaku kan berbunga
tiada apa dapat menghalang
tiada kau aku gila bayang
tiada cintamu ku tak shenang

cemburu reshah ku tak menentu 
dirimu shegalanya shempurna
oh kanda shungguh aku tergoda
pujaan malaya

this aint no lie
hari ke hari ku ternanti-nanti
cintamu tidak terbanding
nyata tiada shetanding
walau ku rentash benua
terbentang luash angkasha
tak sheluash cintaku
come on my baby
let's get it on

terbang cintamu buat ku layang
renyuk reshah bila kau pujuk 
mama bilang jangan ku percaya
lelaki akan memuja hanya pada mulanya

nashib kita bukan shemua shama
tapi ku kan shedia agar tak merana
tiada apa dapat menghalang
tiada kau aku gila bayang
tiada cintamu ku tak shenang

cemburu reshah ku tak menentu dirimu
pujaan malaya
shungguh ku tergoda
bahagia 44

okeh da shing a shong. time tu 39 bye.

Photobucket

November 25, 2010

tutorial 6 : buat link hover yang comel



6 sunshine 

sumone requested this tutorial from me. so untuk menjadikan impiannye suatu kenyataan, maka terhasil la tutorial yang keenam ni. wow 96 sikitnyeee 96 yeah i know. kite baru nak berjinak-jinak dalam dunia tutorial. saye budak baru belajar okeh! jangan 3 tau 96


credit to : SYAMIRA 4 this tutorial 112 link hover ni macam bile kite nak kelik pade link nanti link tu keluar benda yang color2 tu. paham tak 97 okeh. lets do it 96

STEPS

1. log in => design => edit HTML
2. ctrl+F untuk search this code a:hover {
3. copy code bawah ni and pastekan di bawah code a:hover {

color:#FF6699; background:url(URL IMAGE) ;background-repeat: repeat; text-decoration:underline;
4. replace link yang red color tu dengan salah satu hover yang comel kat bawah ni :

most popular rainbow

http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif
falling heart 
Photobucket
 http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/hover1.gif
donut & cake
Photobucket

http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/hover2.gif
 ice cream
Photobucket

http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/hover3.gif
falling snow
Photobucket
http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/hover4.gif
6. preview dulu
7. baru save templates

done 96 easy kan 97 tapi if taknak contoh link hover comel  macam dekat atas ni bule la kelik SINI. cume anda kena rajin la cari hover comel yang anda nak tu. if ade pape tak paham bule tinggalkan komen ye 96

SELAMAT MENCUBA

ok bai 80
Photobucket 

 
Template by suckmylolly.com