October 31, 2010

award yang tertangguh... tanks sayaaaaggggs !


salam dari farhana fabulous

just a quick update. first of all thanks pade NORGADIS LABUAN and MISZ FIEQA sebab lambat amek award dari uollss. nway tanks sangat-sangat ea. comel sangat award tu.

Create your own banner at mybannermaker.com!


okeh ni award dari NORGADIS LABUAN
and another one dari MISZ FIEQA




comel sangat award anda berdue. im appreciate dat ! seronok dapat jadi follower anda berdue :]


till then. baibai

October 30, 2010

pssst..nak tau sumtink tak?


salam dari farhana fabulous

hye my sayangss ! hawau u? ehee ! nak tau sumtink tak? taknak ea? okeh takpe ! majok la camni ! eh gurau jek. nak tau tak? i've been tagged by cik adek manes HANA NABIHAH  ( dia kata ni bukan name sebenar beliau ). tak caye? tak caye pegi belog die okeh.
ONCE YOU HAVE BEEN TAGGED YOU ARE SUPPOSED TO WRITE A NOTE WITH 25 RANDOM THINGS FACTS HABITS OR GOALS ABOUT YOU. AT THE END CHOOSE 20 PEOPLE TO BE TAGGED. YOU HAVE TO TAG THE PERSON WHO TAGGED YOU. IF I TAG YOU IT'S BECAUSE I WANT TO KNOW MORE ABOUT YOU 
okeh lets start ! i think it's must be fun ! chill !



1. saye suke gune nickname JENNA JEHAN. sebab ape? sebab lepas saye tengok cite KAU LAKSANA BULAN  dekat tv2 saye terus jatuh hati dengan FIRAS ALI.
2. saye TAK SUKE BACE NOVEL. tapi saye suke dengar cite lepas diorang bace novel tu ! mengade kan?
3. even umur saye da 22 TAHUN tapi orang cakap muke saye macam budak umo 18 tahun. haha ! gelak disitu.
4. saye suke GIGIT KUKU sejak dari kecik sampaila sekarang. sampai my dad da tak bule nak cakap ape lagi da. 
5. saye SINGLE ! yess im single ! da nak masuk 4 tahun hidup sebatang kara. hehe !
6. sejak hidup single topup dalam henset saye bule tahan sampai 4-5 BULAN ! wOw ! ajaib tak? 
7. saye TAK SUKE BUAT KUIH. oh ! please ! tapi nanti da kawen saye kena la buat kuih jugak kan?
8. saye suke minum AIR MINERAL. tak kesah if takde air yang manesmanes asalkan wajib ade air mineral ! puas sangat !
9. saye suke BAWAK KETE LAJU. tapi marah bile saye duduk sebelah orang yang bawak kete lajulaju. pelik tak?
10. suke sangat SHOPPING ! gile sangat ! lepas tu duit abes sebab shopping banyak sangat ! *sigh*
11. saye seorang yang SIMPLE ! sangat simple !
12. saye mudah tertarik dengan lelaki yang SMOKING ! tapi bukan yang heavy okeh.
13. saye bercitecite nak further study sampai dapat title PROFESOR MADYA DR. NUR FARHANA AHMAD KHAIRI. doakan saye ea? amin.
14. saye TAK SUKE PEGI PASAR ! hate ! hate !
15. dulu mase kecikkecik saye pena beranganangan nak jadi STEWARDESS. tapi tu cume anganangan je.
16. saye senang sangat TERSENTUH HATI bile tengok cite sedih. nanti tak sedar air mate da meleleh kat pipi.
17. saye sangat TAKUT DENGAN HANTU tapi saye suke tengok cite hantu ! lepas tu takut tido sorangsorang akibat lepas tengok cite hantu.
18. saye TAK SUKE STUDY AWAL sebab nanti mesti cepat lupe.
19. geli dengan semua jenis ULAT ! eeeuuuuwww !
20. addicted with BMW cars ! my dream car ! i hope it'll be mine !
21. weehoO ! lagi 6 bulan nak complete my DEGREE ! tak caye dah nak abes study ! cepat jek mase berlalu.
22. teringin nak candle light dinner dengan EDWARD CULLEN. dalam mimpi pun takpe la. jadi vampire pun ok what ?!
23. saye TAK SUKE DUDUK SORANG dalam bilik. nanti tibetibe saye nanges ! i hate dat situation !
24. saye ade ramai KAWAN yang sangat saye sayang dari sekolah rendah sampaila dekat universiti. 
25. saye sayang sangat FAMILY saye. yess ! family comes first !

DONE !!!!

now nak tag pade :


fuuhhh ! da siap tagged ! kepade namename yang di tag sila jawab tagged ni !
SEMOGA BERJAYA & SELAMAT MENCUBA

the end

bedtime story just for you


salam dari farhana fabulous

before kite tido jom saye bacekan satu story untuk anda semua. enjoy yourself !

once upon a time there was an island where all the felling lived. HAPPINESS SADNESS KNOWLEDGE and all of others include LOVE. one day it was an announced to the feeling that the island would sink. so they all prepared boats and left. LOVE was the only one who stayed. but when LOVE was almost sinking she decided to ask help.


TIME IS LOVE
the end

October 29, 2010

perlu ke skandel dalam hidup?


salam dari farhana fabulous

ello everyone ! masih lagi berjage or ade yang da nak tido ni? okeh if ade yang still berjage tanks for reading my entry(s). and sesape yang singgah dekat belog ni rajinrajinla tinggalkan link url ea. nanti senang saye nak drive thru ur blog ! hehe ! if nak jadi follower saye lagi saye tak kesah. saye lagi suke sebab sangatsangat dialu-alukan. hehe !

okeh now berbalik pade topik. perlu ke SKANDEL dalam hidup kite? sape kate YA? and sape kate TAK? bule angkat tangan beramairamai. haha ! ekceli skandel ni depends on diri kite sendiri la kan. if rase perlu bule la buat collection. tapi pade sesape yang rase diri die taknak terjebak dalam dunie skandel tak payah la nak blame orang yang nak pasang skandel ramairamai ni. betol tak? tu terpulang pade niat kite. ekceli ape tujuan kite pasang skandel ni? ha sape dapat jawab saye bagi kiss ! haha ! mesti girls sume lari. haha ! just joke :]



pertama
sebab if ade skandel ni senang la hidup kite. kite tak payah susasusa nak pegi manemane. suruh jek skandel yang anta kite or pick up kite kat manemane. betol tak? saye sure anda sume begitu kan? haha ! lagi satu trend budakbudak U sekarang ni mesti nak ade skandel. mane taknye kolej dengan kelas punye la jauh kan? so, ape gune skandel? haha !

kedua
sebagai spare tyre ! ye ! if kite gado dengan boyfie or girlfie kite sape kite cari? mesti la skandel kan? mesti punye la ! sebab die jek ade time kite tengah gado dengan couple kite. tak gitu ? skandel ni jugak bertugas untuk menenangkan kite and membuatkan kite happy ! kununkunun skandel ni jugak la yang pandai amek ati kite if kite rase sedih :]

ketiga
sebab da jadi satu trend. orang lain nak pasang skandel die pun sebok la nak pasang skandel jugak ! siap main lawanlawan lagi sape yang paling banyak collect skandel. ade ke macam tu? ye !memang ade orang macam tu ! i can't deny la. nanti kalau tak pasang skandel kata tak laku pulak. annoyink betol kan orang macam tu ! die rase diri die hawt kot ! so sebat la sapesape pun yang  nak jadi skandel die. hampeh kan?

keempat
sebab tak biase hidup bersendirian. hidup ni macam kosong jek rase. empty ! so dengan adenye skandel dalam hidup sure kompem hidup takkan rase kosong lagi. tu la tugas skandel. untuk mengisi ruangruang kosong yang ada. cewah ! da tu couple busy sangat. lagi satu tak tahan hidup jauhjauh pasang la sorang due kan? setuju tak? hehe ! 

so, antare tujuan yang dinyatakan ni ade tak tujuan yang seakan same dengan anda? banyak jugak ek tugas skandel kan? tu belom lagi tugas teman shopping topup belanje makan and wateva la ! sape raserase perlu skandel dalam hidup ni bule la mule mencari dari sekarang. hehe ! and one more thing pade sesape yang rase nak pasang skandel kena la hatihati. make sure couple anda taktau pun tentang kewujudan skandel anda tu. be happy ya ! GOOD LUCK !

p/s : entry ni takde kena mengena dengan yang hidup or yang dah meninggal dunie.

the end

October 28, 2010

mau terbang tinggi-tinggi


salam dari farhana fabulous

sumtimes i feel like im lost ! lost my own way ! lost my own direction ! feel lonely and need sumone to make me happy forever ! problem yang datang bukan kite jangke ! bukan kite sendiri yang nak. but everytime the problems come out kite mesti rase down. rase sedih. emotional ! buat tu salah buat ni salah. senang cite ape yang kite buat sume salah. ade jek yang tak kena kan? and finally jalan penyelesaian yang paling terbaek is crying ! i hate that ! homaigod ! T_____T

everybody in this world nak sumtink yang bule menggembirekan kite kan? yang enjoy ! yang happy ! yang seronok ! dan sewaktu dengannye la. tipula if dalam diri tu takde benda yang buat kite seronok, fun, happy. mesti ade kan? and same goes to me. tau tak dalam banyakbanyak benda yang paling pelik yang saye nak buat dekat dunie ni adelah nak terbang tinggitinggi setinggi yang mungkin. nak sangat ! seronok kan bile tengok burung yang dapat terbang tinggitinggi tuh. macam seronok je ! nak macam tuuuuuu !




saye dapat bayangkan bile saye terbang tinggitinggi like that bird mesti all my problems will dissapear ! ohh ! i wish i can be like that bird. tapi saye tau saye tak bule jadi macam tu. sebab tuhan da jadikan saye and kite semue dengan sebaikbaik manusia. and seharusnya saye harus bersyukur. saye bersyukur dengan ape yang saye ade. tapi tak salah kan if saye nak ade perasaan untuk terbang tinggitinggi macam tu kan? saye cume teringin tapi saye tau saye tak bule. if saye dapat terbang macam tu, saye nak pegi jauhjauh sangat. dah taknak tengok lagi problems yang ade. nak bina hidup baru. nak bina semangat baru. nak bina pengalaman hidup yang baru. and nak sume baru. tapi saye pun tak sanggup nak face all that my problems. ohh ! somebody out there ! can u help me?

before i go to bed i wish i can fly like that bird ! and i hope it can be my sweetdream tonite !


p/s : cepat la hilangkan semue masalah yang ade ni dengan hanye memetik gitar jari. hehe ! [oOps..terhapdate entry pulak]


the end 

October 27, 2010

off in 3 weeks ! mau pegi honeymoOn


salam dari farhana fabulous

saye nak buat pengumuman penting di sini. maybe lepas ni saye jarang nak hapdate belog T___T. sorry for my baby bloggy. aii miss u damn much lepas ni. nak release tension la sayang. nak rest puaspuas ! nak makan banyakbanyak ! nak tido lamelame sampai lebam !sume nak buat. senang cite nak pegi honeymoOn la. ye ! saye nak pegi honeymOon. 3 weeks saye akan pegi honeymoOn. and after 3 weeks baru saye akan kembali ke pangkal jalan. tapi saye bukan sesat okeh? 3 weeks ni la saye akan gunekan sepenuhnye. sangat seronok !

okeh, anda nampak tak picca kat bawah ni ?



sebab tu la saye mau off in 3 weeks. nak pegi honeymoOn !



lokasi honeymoOn ? nak tau ? okeh, saye bagitau la ye. ekceli saye nak pegi honeymOon kat paris rumah jek. haha ! suspen tak ? ye ! honeymoOn di rumah yang terchenta. weehoO ! padahal exam pun tak lagi. orang lain dok sebok behempas pulas jawab paper exam. saye ? sebulan lebih lagi nak tempuh ! lame kan? nanti orang lain sebok honeymOon saye pulak behempas pulas jawab paper exam kat examination building tu. uwaaaa ! and saye nak wish pade kawan saye KUIZWAN yang jawab paper exam arini [GOOD LUCK !]

nak buat macam mane kan? da UM cakap macam tu. kena la ikut. okeh, pade sesape yang amek exam arini, GOOD LUCK and ALL THE BEST ! 

okeh, mau off la. nak siapsiap pape yang patot pegi honeymoOn. flight tengahari ni. haha ! if ade mase and berokband tak buat gile saye hapdate entry ya ! have a nice day sume ! miss u soO much !

the end

October 24, 2010

legenda budak curang


salam dari farhana fabulous

ekceli takde pe nak hapdate. borink stay dalam bilik. cuace pulak mendung nak jalanjalan. so layan cite kat youtube. then suddenly time tengah download cite ternampak lak satu video kat youtube ni. kelaka pun ade. so i wanna share this video to all of u. tapi video ni saye jadikan macam cite bergambar je la ek. lagi senang uolls nak tengok kan? if video lambat nak loading. video ni diberi tajuk LAGENDA BUDAK CURANG by ANGAH a.k.a. LIMAU TERBANG. enjoy ya!

CINTAKU DI KUBUR


JUJURLAH PADA PASANGAN ANDA

p/s : sesape yang rase diri die curang, INSAFLAH!

the end

October 23, 2010

saya mengaku yang saya dah menopaus!


salam dari farhana fabulous

hye sayangsayang sekalian. tersentap tak dengan title post ni? ye! saye mengaku yang saye memang da menopaus. saye tau mesti ramai yang taknak dekat saye kan? T_____T. ni yang nak lari jauhjauh ni. taknak lagi kua rumah. taknak lagi champochampo orang ramai. nak duduk diamdiam dalam rumah jek. kalau barang dekat rumah ni abes suro je la sapesape pegi belikan. tak mauuuuuuuu!! maluuuuu!!!

emo girl, dark room

oOps! CORRECTION di sini ye! bukan saye tapi beliau. sape beliau tu? okeh. maybe ade antare kite dah kenal or maybe ade yang belom lagi kenal dengan beliau. beliau ni seorang doctor iaitu DR. ALICE PRETHIMA. beliau merupakan pengasas Dr. Alice Total Wellness Specialist dan Alice Anti-Aging Clinic telah melalui pra-menopaus. percaye ke tak? tak percaye lagi? okeh takpe. ni la buktinyeee.


 santek tak beliau? gojes sangat kan? ekceli umur die da 50 tahun. macam anak dare lagi kan? but, this is fact! she is very awesome! da title pun doctor kan? mestila selalu amalkan kesihatan. kite pun sepatutnye amalkan kesihatan macam beliau jugak. bukan parapara doctor jek. kepade wanitawanita sekalian, sile beri perhatian. kite bakal melalui saatsaat ni tau! so please get ready :] 

kata beliau : jangan lupa bersenam, jaga pemakanan, dan ambil suplemen
so how? da ready nak lalui saat tu ke? so start from now, kite mesti jage kesihatan. itu penting! INGAT!

the end

shhhhh... kite duduk senyap-senyap je okeh?


salam dari farhana fabulous

hye there. monink to all of u. saye baru je mangon. mangon2 trus hapdate belog. tu je la yang kau ingat. alaaa mesti uolls sume da mangon kan? saye sorang je kot yang mangon lambat T___T. hmm takpe la kan. sukeeee ati kite la kan? alasannye malam tadi tido lambat la. yela niat dekat ati nak tengok cite CHINTA. alaaaa yang kununnye si FASHA SANDHA berlakon tu dekat tv3 online. tapi wireless lembabun gile vavi. macam kure2. penat je kite tunggu die. ni baru la loading laju sikit. pagi2 macam ni wireless segar la sikit. bile time malam jek mesti layu. *sigh*



tadi kan mangon dari tido jek saye dan rumate, angelina jolie [bukan name sebenar] telah dikejutkan dengan ketukan pintu yang amat kuat. bukan sekali bukan dua kali, tapi tige kali! wah! dahsyat sungguh orang yang ketuk pintu bilik aku sampai nak tercabot tu! then saye yang sedap diulit mimpi [tak ingat mimpi ape tapi macam besh jek mimpi tadi tu. hikhik] tersentap la ape lagi. mane taknye tengah sedap2 layan mimpi tibe2 tersentap. gugur jantung den! 

saye pun wat bodo je la. malas nak layan orang yang ketuk pintu tu. dalam mase yang same si angelina jolie ni pun mangon gak dari tido. then tibe2 kitorang otomatik trus pikir mesti nak wat spotcheck. alaaa macam zaman2 sekola pulaks kan? dulu kat sekola checking henpon. sekarang checking periuk belange sume. memang pun bilik kitorang ade bawak barang haram jadah tu. budak2 notty memang macam tu. tak caya hang pi la bilik budak2 notty macam kitorang ni. depa mesti simpan barang seketul due punye. so, kitorang pun sorokkan heater dengan iron. 


Emo Thinking Girl
shhhh.. kite duduk senyap2 je okeh? 

fuuuhhh! lega da sorokkan barang haram! tapi orang yang ketuk pintu sampai nak tercabot tu takde lak datang lagik. fed up kot die ketuk pintu bilik budak ni. dalam ati mesti cakap tido mati agaknye budak2 ni. sorry la bro! yela mangon tido mesti la nga sexy. oOoPss.. kantoi! tapi saye yakin orang yang ketuk bilik kitorang tu ekceli nak buat checking. sebab due ari lepas blok budak laki baru lepas checking. 

now, nak kua bilik macam cuak pulaks! yela mane tau bro2 tadi ade dekat depan pintu bilik kitorang. nayo den tak pasal2! ekceli nak pegi toilet ni!!!!!!!!!!! cepat la pegi kau dari blok ni!!!!

p/s : agak2 mereka sume tu da balek ke belom ek?

the end 

October 22, 2010

sweet wedding mereka


salam dari farhana fabulous


dulu kite dihebohkan dengan wedding Nur Nadia, anak gadis Allahyarham SM Nasimudin, pengasas empayar perniagaan NAZA group. pergh kawen ala2 fairy tales gitu! sangat grand kot! kat fesbuk diorang dok publish video beliau. takpe ade duit sume bule buat kan? yang penting i like sangat2. mereka berdue sangat sesuai!


now, ade jugak yang wedding ala2 gitu. tapi yang ni bukan fairy tales tau. ala2 mermaid gitu. wedding Hazriq dan Nurul. mereka memang sweet sangat. kalau saye memang lemas la kot. mane taknye bule buat video dalam air. sangat unik la! mereka berdue ni kan doctor tau. if nak tengok lebih 2 bule la play video bawah ni.

.: Majlis Persandingan Hazriq & Nurul :. from cstproduction on Vimeo.

da tengok? amacam? nak challenge mereka ke? nak challenge mereka bule la collect duit manyak2 so dat bule buat wedding yang grand2 macam ni. ekceli banyak lagi kan wedding yang unik2 macam ni. okeh pade yang nak dirikan masjid tak lame lagi bule la tengok dekat sini dan sini. 

p/s : sayang, nak macam ni jugak bule? 'sayang' yang dimaksudkan tak wujud pun. hanye propa sahaje! nak berangan macam ni bule tak? still waiting for my bridegroom :]

the end

tips untuk menjadi cantek secare semulajadi


salam dari farhana fabulous

masih blogwalking ke? jangan blogwalking dalam mimpi suda. nanti jadi laen pulak kang. hehe. pastikan nak tidoq basuh kaki naa. kate orang tue2 b4 tido mesti kena basuh kaki. nanti takde la mimpi yang bukan2. takot tak?

okeh dimalam yang indah lagi sunyi ni saye nak share dengan anda semue macam mane kite nak jadi santek secare semulajadi. ni tak payah buat operation bagai. buang duit je semue tu! okeh? tapi if duit banyak sampai tujuh keturunan pun tak abes bule la buat operation tok jadi santek. tapi nanti kan da tak jadi natural la. eeeuuuwww! mau ke macam tu? okeh if takmau jadi macam tu lets cekidout ape yang saye nak story ni.


[ credit to google ]
JADIKANLAH GHADHUL BASHAR (menundukkan pandangan) SEBAGAI "HIASAN MATA ANDA", NESCAYA ANDA AKAN SEMAKIN BENING DAN JERNIH
OLESKAN "LIPSTIK KEJUJURAN" PADA BIBIR ANDA, NESCAYA ANDA AKAN SEMAKIN MANIS
GUNAKANLAH "PEMERAH PIPI" KOSMETIK ANDA YANG TERBUAT DARI RASA MALU YANG DIBUAT DARI SALON IMAN
PAKAILAH "SABUN ISTIGHFAR" YANG MENGHILANGKAN SEMUA DOSA KESALAHAN YANG ANDA LAKUKAN
RAWATLAH RAMBUT ANDA DENGAN "SELENDANG ISLAMI" YANG AKAN MENGHILANGKAN KELEMUMUR PANDANGAN LELAKI
HIASILAH KEDUA-DUA TANGAN ANDA DENGAN "GELANG TAWADHU'' DAN JARI-JARI ANDA DENGAN "CINCIN UKHWAH"
SEBAIK-BAIKNYA KALUNG ANDA ADALAH "KALUNG UKHWAH"
BEDAKLAH WAJAH ANDA DENGAN "AIR WUDHU"
sumber : iluvislam.com
see. banyak benda yang bule kite buat untuk jadi santek kan? tak perlukan kos yang tinggi pun. simple sangat. so lepas ni kan bule la cube ye :]

p/s: selamat mencube!

the end


October 21, 2010

da tak gile lagi da!


salam dari farhana fabulous

hye2 semue. macam mane arini? da lunch ke belom? hope uolls da lunch okeh. saje update entry petang2 macam ni. lepas makan je mesti mate stim. da bagi hint da nak pejam2. so b4 mentidokan diri saye nak update dulu entry yang tak seberape ni. 

just nak bagi tau yang belog saye DA TAK GILE LAGI DA! ye. belog ni da kembali normal. da tak senoneng lagi da. hamboi! bahase tak bule blah! haha. haa nak story la ni. ade beberape blogger dekat my blog bagitau tau yang die tak bule nak komen dekat post entry saye. what! terkejut gak sebab tak pena tau pun yang tak bule nak komen2. so cepat2 pegi setting tengok pape yang patot yang telah menyebabkan belog saye senoneng dan gile! rasenye sume da betol da setting. taktau la pulak kan part mane yang salah setting. 

soO saye pun amek la step yang paling simple untuk menyenangkan pengomen saye mengomen kan. so terpakse la setting untuk jadikan pop out window bile nak post komen. yang sedihnye kan tak bule lagi nak santekkan komen box tu. jelesh tengok komen box orang laen yang tiut2. da tu nak buat macam mane kan. TERPAKSE! T___T nak komen cube keliks macam pic dekat bawah ni okeh?



now belog saye da tak gile lagi da. kite sukeeee! 
pade FARAH and SOLEHA, anda berdue da bule komen dekat entry saye :]

okeh lagi satu nak bagitau ni. pade sesiape nak shout or tinggal jejak kaki tu kan bule keliks pade BLACK CAT yang ade tulis 'SILA SHOUT SINI' tu. hanye pade sesiape yang taktau nak tinggal jejak jek. pade yang da tau takpe la. nak tinggal jejak ke taknak ke tak kesah. janji uolls eppy okeh?

INCHIK HAKIMFARIDZUL anda da bule tinggal jejak tapak kaki anda :]
keliks la meow ni dekat sidebar saye

okeh. rasenye tu je kot nak story. sorry la sebab ni kali kedue belog saye salin kulit. still under construction maybe. tapi takpe la. yang penting takdela sehebat mane pun kan. if ade pertanyaan kaunter sile pegi dekat formspring. katne formspring tu? cari sendiri sampai jumpe. teehee.

SAYA SAYANG FOLLOWER SAYA

the end


 
Template by suckmylolly.com