August 31, 2010

| siapakah RAHMAN dengan kemerdekaan negara kita? |

salam dari farhana fabulous

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!

pena kan dengar laungan macam ni? bile hari merdeka jek mesti kite selalu dengar laungan macam ni. time tu TUNKU ABDUL RAHMAN kan laungkan semangat kemerdekaan tu. dia la BAPA KEMERDEKAAN bagi negara kite. bile dekat kelas belajar pasal sejarah mesti la kite kena tau sape die TUNKU ABDUL RAHMAN tu. betul tak? bile tiap tiap kali nak sambut merdeka mesti dok sibuk hias kelas. biar nampak patriotik sikit. padahal nak menang & nak dapat nombor satu! huhu.

siape die RAHMAN tu? dulu cikgu aku ade pena cite pasal name RAHMAN ni. bile aku pikir pikir balik kan betul gak ape die cakap. aku pun taktau la ianye tak sengaje betul ke atau memang betul betul. so ni bile tibe hari merdeka aku teringat balik dekat cikgu aku tu yang cakap pasal RAHMAN ni. 

R stand for RAHMAN 
A stand for ABDUL RAZAK
H stand for HUSSIN ONN
M stand for MAHATHIR
A stand for ABDULLAH
N stand for NAJIB

R.A.H.M.A.N

kebetulan ke memang betul betul? aku pun konpius. tapi yang penting tanpe mereka siapela kite.
HAPPY 53rd MERDEKA!

babai


| nak cari husband yang exactly macam FIRAS ALI |


salam  dari  farhana fabulous

first of all aii nak wish to all my readers stalkers and also blogwalkers
HAPPY MERDEKA DAY
ingat! sambut merdeka sampai 16 september okeh!
nape dengan 16 september? cube tengok balik buku sejarah. 16 september tu la antara tarikh yang terpenting bagi negara kite MALAYSIAand also pade yang sambut birthday arini especially to my ex schoolmate AZMILA AZMAN
HAPPY BIRTHDAY
to u. seronok kan dapat jadi anak merdeka? hehe.
bangge jadi anak merdeka!


aii baru jek abes tengok cite KAU LAKSANA BULAN. sayang sangat cite tu sebab semalam episod last. cite tuh diadaptasi daripada sebuah novel. sesape yang pena bace novel tu mesti tau jalan citenye. melainkan sape yang tak pena bace novel tu macam aii memang la taktau pun cite tu diadaptasi daripada sebuah novel. aii bukan peminat novel okeh! cite tu memang besh gile! sebab romantik champochampo sedih sikit. hehe.

antare pelakon yang berjaye bawak watak tu ialah AYU RAUDAH sebagai ADRIANNA, ZUL HUZAIMY sebagai FIRAS ALI, ASHRAFF MUSLIM sebagai RAZIF, FIZOW OMAR sebagai SYAFIQ and banyak lagi la. dalam cite tu ADRIANNA ni ramai peminat. tapi yang berjaye open her heart cume FIRAS ALI jek. if aii jadi ADRIANNA pun aii pilih FIRAS ALI. sebab.....

 die memang sangat sangat cool!
 suke senyum ^___^ ( gile bayang sekejap )
 sangat sangat la caring. u makes my heart melting la!
 pandai amek hati. nak merajuk pun tak jadi kot
 sangat sangat protective
 penyayang & suke disayangi
 setia sebab sanggup tunggu ADRIANNA
 bijak!

my FIRAS ALI 

actually banyak lagi la nak list bout him. semue yang ade pade die same macam ciri ciri my future husband. tapi tak semua ape yang kite nak dapat kan? cume bule berangan dan trus berangan. 
milik siapakah sekeping hati ANNA bila RAZIF tidak padam dari ingatan FIRAS hulur salam perkenalan SYAFIQ kembali menuntut perhatian
okeh la. sambung the next entry okeh! nak tolong my mom masak.

babai


| part 2 : jalan-jalan menghabiskan duit |


salam dari farhana fabulous

fuh. badan letih gile! al-maklumlah baru sampai rumah ku yang terchenta. bukan ape kaki ni terase sakit sangat sangat. lenguh lenguh pun ade. yela mane taknye 3 ari berturut turut jalan tak henti henti. macam nak patah kaki pun ade gak. tapi takpe la. kat rumah ni bule la rest puas puas. cuti 3 minggu tuh. sangat sangat la besh! so pade sape sape yang belum balek rumah lagi jangan jelesh dengan saye okeh! hehe.

entry ni sambungan daripada entry yang before this punye tau. cube keliks jalan jalan sini. tapi yang jalan jalan kali ni punye just pegi satu tempat jek iaitu Times Square. sebab kaki yang semalamnye tak hilang lagi lenguh so terpakse la pegi satu tempat jek. if tak lenguh, abes 1 keyell ni kot aii singgah. ala just jalan jalan cuci mate jek. biar mate tu segar & sihat sikit daripada memerap dalam bilik je kan?

kali ni punye jalan jalan aii pegi dengan my ex schoolmate merangkap my bestie. saje je kitorang ni cuci cuci mate yang da lame rabun & hampir tak nampak ni. jalan jalan dapat la clearkan mate dari habuk habuk bilik kan? terase tersangatla kotor bilik kitorang sampai berhabuk mate. kahkahkah. tapi yang malasnye bile jalan bulan pose asek tak larat memanjang. tak syiok kan? bile da penat mule la buat aktiviti sendiri. antarenye macam kat bawah ni.

buat senaman tangan & muka sebab kaki da lenguh. huhu.

dari satu kedai ke satu kedai kitorang singgah. niat cume nak window je kan. tapi ade yang berkenan di hati beli je la kan. if tak beli nanti termimpi mimpi. tu yang susa tuh. huhu. so, dalam pukul 5 la macam tuh kitorang pun reserve la tempat nak buke pose. macam la puase kan? poyo lebih!. nak reserve tempat makan pun berebut. sorang nak buke dekat secret recipe la sorang lagi nak bule dekat kenny rogers la. kenny rogers dapat undi paling banyak so kitorang pun decide buke dekat kenny rogers. hehe.

tempat pilihan
yummy!
penyamaran name (bukan name sebenar)
semangatnye budak atas ni makan ^____^
kena control sikit. hehe.

tapi yang paling besh dapat jumpe member kitorang dengan boyfren die. dating di bulan puase. if tak pegi times square memang la tak jumpe die. macam jejak kasih pun ade gak.
terase aii makin gemok pulaks!

okeh la. tu je cite pade malam ni. nanti nanti aii sambung lagi okeh. nak tido. penat!

babai

August 29, 2010

| jalan-jalan jumpe vampires. memang suck! |


salam dari  farhana fabulous

counting the day nak balik. lagi 2 ari nak balik. yahOo! tak sabar la saye. hehe. sangat borink duduk dalam bilik dengan wireless macam haram kan. tanpe berlengah lagi saye trus mengambil keputusan untuk keluar berjalan-jalan dengan rumate saye. so, saye dengan rumate saye pun menghabeskan mase yang ade dan sangat terluang ni sambil-sambil mengisi mase lapang yang ade dengan aktivity yang sedikit sahaje faedahnye. sedikit je tau. bukan banyak. haha.

excited bukan kepalang menunggu teksi muncul. akhirnye teksi yang diidam-idamkan pun muncul. destinasi seterusnye iaitu tempat pilihan adelah Amcorp Mall. ape? tak tau Amcorp Mall? sile google sendiri. huhu. so berjalan la kami berdue beriringan tanpe berpegangan tangan tau. jalan-jalan tanpe makan. yela kan bulan puase. haram kalau makan pun. huhu. tengok kiri tengok kanan macam-macam barang ade. tapi semuenye tak berkenan di hati. alangkah hampenye hati saye. tak mengape, banyak lagi destinasi yang hendak dituju. 

next station! Bukit Jalil. nape dengan Bukit Jalil? dengan keadaan yang cool kami berdue pun bergerak ke Bukit Jalil. terase macam nak balik johor! tak sabarnye saye. tapi niat dihati ni cume nak tukar date balik johor je. hampe betul hati saye. tak pela. nak buat macam mane. nak balek awal punye pasal kena la berkorban wang, tenage, dan mase untuk pergi ke bukit jalil semate-mate mahu tukar date balik johor?! watthefish!

dengan berbekalkan kudrat yang ade kami berdue pun pergi pula ke Tasik Selatan untuk menunggu ktm. naseb baek dengan menggunakan kaedah cube jaye akhirnye kami berdue pun sampai la ke destinasi yang terakhir iaitu ke Mid Valley. perkare pertame yang kami berdue buat adelah pegi ke GSC. nak tengok wayang la ape lagi. setelah keputusan diambil akhirnye kami berdue tertengok cerite Vampires Suck! memang suck u noe!

ni la EDWARD yang tak bape nak hensem!

JACOB yang amat buruk sekali!

and BECCA yang sangap!

konon-konon BLACK EYED PEAS!

MEREKA MEMANG SUCK!!!

and
Photobucket
I'M SUCKS TOO!
saye hanye bule bagi 3 Photobucket Photobucket Photobucket jek! ending tak besh! so jangan tengok!saje nak hasut. kahkahkah!
okehla. mau mimpi yang indah-indah. esok nak jalan lagi. 

babai


August 28, 2010

| 1000 burung kertas |


salam  dari  farhana fabulous


awak tau tak ape yang saye buat bile saye rindukan awak? awak tau tak ape yang saye buat bile saye teringatkan awak? awak tau tak betape sayangnye saye dekat awak? tapi awak tak pena tau pun ape yang saye buat.

arini saye buat burung kertas lagi. da 900 burung kertas da saye buat. tiap-tiap hari saye buat. setiap kali saye rindu awak mesti saye buat. tiap-tiap hari jugak la saye ingat kat awak. tapi awak tak pena tau pun ape yang saye buat. saye buat burung kertas tu khas untuk awak. saye nak awak tau yang saye selalu ingat kat awak. 

esok bufday awak. saye nak hadiahkan burung-burung kertas yang saye buat ni untuk awak. setiap burung yang saye buat tu seolah-olah macam kenangan-kenangan kite. tak terkire banyaknye. semue tu saye tak bule lupe. dan saye takkan lupe semue kenangan tu. sangat bermakne bagi saye.


awak tau tak? burung kertas yang saye buat untuk yang ke-1000 tu adelah amat bermakne bagi saye. setiap saat saye rase awak dekat dengan saye. saye rase awak selalu ade dengan saye. saye harap sangat satu hari awak bule berade di samping saye. dekat dengan saye selama-lamanye.

dan saat ni saye teringat burung kertas yang saye buat. saye tau saye tak mampu nak buat burung kertas dengan setulus hati saye untuk awak lagi. kalau saye buat pun burung kertas tu takkan bawe pape makne pade awak. sebab dalam hati awak da ade seseorang yang awak sayang.

awak masih ingat pade burung kertas yang saye bagi tu? awak masih simpan tak? burung kertas tu la satu-satunye kenangan saye pade awak. sebab tu saye susa nak lupekan awak. dan saat saye bagi burung kertas tu la saye da tak bermakne lagi dalam hidup awak. saye sedih sangat.

awak. tau tak sampai sekarang saye masih sayangkan awak. kalau bule saye nak sangat ulang waktu. saat saye kenal awak. saat saye buat awak senyum. tapi sayang sumenye tinggal kenangan.

saya takkan lupe burung ketas tu

" jangan tinggalkan orang yang kita sayang sebab orang yang kite suke kerana orang yang kita suka akan tinggalkan kita untuk orang yang mereka sayang "

hope awak ingat lagi ayat kat atas tu.

babai


 
Template by suckmylolly.com