May 27, 2012

Hari Bahagia

Assalamualaikum Sunshine 

Setiap orang pasti akan merasai hari bahagia (Big Day) dalam kehidupan. Hari bahagia yang aku maksudkan kat sini ialah hari perkahwinan. Kata orang sampai seru kawen la kan. Tapi nak sampai seru tu hanya tuhan je tahu. Sebab Dia dah decide everything for us. Kita just plan sahaja. Sometimes apa yang kita plan tak menjadi kan? Dat's why Allah da tentukan yang terbaik untuk kita and kita kena terima walau apa pun yang terjadi. Dat's what we called 'hikmah'.

Aku tak dapat bayangkan bila aku akan sampai ke tahap itu. Kata orang nak bina masjid rezeki akan melimpah ruah. Sebab nak buat benda baik kan. Kawan-kawan aku pun dah ramai yang kawen and most recently one of my frens had just given birth. Hepy nak sampai saat tu. Tak sabar pulak tetibe. Tapi nak sampai saat tu kita kena through many phases. Banyak sangat ke fasa tu? Nak tahu banyak ke tak kena la kawen. LOL! Dah start berangan nak kawen dalam hutan rimba macam Edward and Bella dalam Twilight Breaking Dawn. Super cool! 

Tahun depan umur dah meningkat satu angka tapi belom terpikir lagi nak ke arah tu. Maybe sebab aku busy nak habiskan study kot. If da kerja lain la pulak story kan. Tapi nak membina kerjaya and masa depan memang susah if kita tak berusaha. Kalau boleh aku nak dapatkan apa yang aku nak dalam hidup sebelum sampai Hari Bahagia aku nanti. Okeylah rasanya dah panjang jugak aku bebel. Sampai je Hari Bahagia aku nanti aku share dekat sini. Oh ya aku lupa nak says 'congratulations' to my neighbour on her Big Day hari ni. Till then, Bye!




p/s: Dia ajak kawen tapi aku tak tau nak bagi respon ape. hewhewhew.


lots of  
Photobucket

May 18, 2012

Struggling to complete my thesis proposal.

Assalamualaikum and gudnite :]

Two days start from yesterday aku duduk bertapa dekat library UM. Aku rasa macam nak gila pun ada sebab kena struggle cari bahan atau dalam erti kata ilmiahnya kajian kepustakaan untuk melihat kajian-kajian lepas (literature review). Wow! agak rajin di situ. hehe. I can't deny all of the literature review yang aku search all in English. So memang agak jenuh aku nak translatekan in Malay. Nak buat macam mana kan. Literature review untuk dissertation bukan macam academic exercise. Nak tipu-tipu sikit pun tak boleh. Kantoi! hehe. Dulu buat literature review time degree copy and paste je. Now kena buang tebiat buruk tu ganti dengan tebiat baru. Gunakan ayat sendiri semasa membuat literature review. Harus!



Ini baru nak draf proposal je tapi dah macam separuh mati dah. Buku sekali pinjam dah berdozen. Dua kali pinjam tambah sedozen lagi last-last jadilah berdozen-dozen. Silap-silap dah boleh bukak mini library dekat rumah. LOL! Tajuk tesis yang aku risaukan selama ni pun aku dah dapat. Penyelia pun aku da deal. So aku kena teruskan buat kajian aku ni sampailah aku complete my master. InsyaAllah. amin! Last but not least pray for me and wish me luck yaww!

to be continued... (tuan puteri nak beradu)

p/s : Esok sambung pergi library lagi sampai lebammmm


lots of  
Photobucket

May 08, 2012

Miss u damn fucking much lahhhh...

Assalamualaikum...

Nothing to say but i just wanna express my feeling rite now... demmmm!

I miss U...
Really...
But i lonely...


I need youuuuuuuuuuu...
Waiting for youuuuuuuuu...


And finally...
We're happy family :]

p/s: cepat-cepatlah balik...

lots of  
Photobucket

May 06, 2012

I almost forgot...


Assalamualaikum :]

Aktiviti aku hari ni ialah kembali semula ke rumah sewa. Padahal kan baru semalam aku sampai rumah family aku dekat Banting. Terasa malas sangat nak balik rumah sewa bila kaki ni dah jejak dekat rumah sendiri. Kat rumah sendiri makan pun free, tidur pun seronok, boleh tengok fav channel dekat tv padahal astro tu ulang-ulang je benda yang sama tapi still jugak nak tengok channel tu. Ni bila balik je rumah sewa nak makan kena keluar duit sendiri, kena belajar hidup atas kaki sendiri. Urgh! Lumrah hidup macam tu la kannn. Memang tak dapat dinafikan lah.

Mata aku pun kuyu je ni. Nak taip entry pun dah malas dah. Ngantuknyaaaa! Ni semua sebab malam semalam la ni buat entry pukul 3 pagi buta. So ingatkan nak off laptop la kan. Tetiba mata aku terpandang sebemban buku yang tinggi menggununggg. Homaigod! Aku lupa sangat-sangat aku kena pulangkan buku-buku yang aku pinjam dekat library sebab dah sebulan aku pinjam buku tu tanpa baca. Tanpa baca okayyy! So apekah maknanya aku pinjam buku-buku tu? Aku pun tak pasti. haha. Malasnya nak pulang buku-buku tu. huwaaaa!



Apa nak buat ni? Haaa senang je. Aku malas nak fikir macam-macam. Aku pegi dekat PENDETA WEBPAC UM then aku renew la balik. Kan senang keje aku macam tu. Tapi step-step tu yang leceh sikit lah. Emm takpe lah yang penting aku tak kena bayar sebab lambat pulang buku. 




yes, im done! weehooo :]

p/s: dah bole tidur dengan lena malam ni.



lots of  
Photobucket

Hidup tak seindah yang dibayangkan

Assalamualaikum and Good Morning...

Malam baru je berlalu and now jam dekat lappy dah pukul 3 pagi. Time passes quickly and im still here without do anything. c'mon ! do something ! homaigod im blurrrr :(

Kalau hidup itu indah takkan ada lagi kes orang yang bunuh diri sendiri. am i rite? Tapi kita sebagai manusia memang tak lepas dari segala masalah and dugaan dalam hidup. Sometimes apa yang jadi dalam hidup kita semua tu boleh mematangkan kita. And sebagai manusia kita kena kuat nak hadapi semua ni. Must be strong ! 

Since im doing my master dugaan and ujian yang tuhan bagi tak putus-putus. But, as a slave we must be strong to face all of these. Now, i still have another year to complete my studies. Kawan-kawan satu batch dah keje, tapi aku still jadi 'budak sekolah'. Tapi apa pun jalan yang kita pilih sebenarnya ada hikmah and tuhan da rancangkan apa yang terbaik untuk kita. If aku tak kuat dah lama aku berhenti studies. 

Apa yang aku risaukan sekarang ni aku tak dapat nak habiskan master aku dalam masa 2 tahun. Tajuk tesis pun tak fikir lagi. Padahal tinggal lagi setahun nak complete. Idea tak jugak muncul-muncul. I hope when i sleep, the idea comes in my dream. Oh gila seronokkk ! Tapi tak perlu nak kejar masa betul tak? Yang penting apa yang kita buat ikhlas and excellent. Tu yang penting. Kata orang carilah ilmu sampai ke negeri China. Nak tahu kat mana negeri China kenala belajar tinggi-tinggi. kan? kan? hehe..



p/s : Wish me luck :)
Till then, Bye.
lots of  
Photobucket

May 03, 2012

Assalamualaikum.


After all this time, finally i open my heart untuk berblogging dalam blog yang sememangnya bukan saje berlapuk tapi hampir nak terkubur kot. Kalaulah suatu saat blog aku ni ada hati dan juga perasaan, memang dah lama makan hati berulam jantung agaknya. I am sorry dear. I have been ignoring you. Okay fine! Setahun yang lepas last aku update belog ni. Memang agak lama tapi apa boleh buat. 

Menghilangkan diri? Oh tidak! Cuma mencari ketenangan. Ya! KETENANGAN itu!

                                    
Photobucket

 
Template by suckmylolly.com