January 24, 2011

Facebook Profile Picture yang sangat mudah dan menarik... Jom buat beramai-ramai !



Assalamualaikum !

ramai yang tak berape nak puas hati bile tengok profile picture dekat pesbuk yang sungguh mengannoyinkkan. kan? eleh ! cakap jela tak suke + benci tengok profile picture macam tu. ok jom kite tengok reaksi orang orang kat bawah ni :

mangsa pertama 


mangsa kedua


da tengok reaksi mereka? haaa nampak kan? betape mereka tak suke dengan profile picture yang baru tu. first time aku tengok profile picture aku jadi buruk camtu memang pun dulu aku hangen jugak la. sangat sangat la tak lawa. tapi berkat kekuatan dan kesabaran aku finally aku jumpe jugak solutionnye. tu pun di sebabkan aku tengok dekat SINI dan SINI

hoyeah ! finally dapat jugak aku merealisasikan impian aku. kesian Mark Zuckerberg sebab kena maki hamun dengan pengguna pesbuk ni. its ok Mark. kau tak payah la nak tutup pesbuk ea. nanti aku belanje kau makan sebulan. HAHAHA *ayat merayu tak boleh blah !


tadaaaa ini lah hasilnyaaaa...


jadi... ingin merealisasikan impian anda seperti saya?

sila keliks PIC SCATTER. mudah bukan?

SELAMAT MENCUBA !


Photobucket

January 23, 2011

Apa nak jadi dengan BINI zaman sekarang ni? tak cium bau syurga tau !



Assalamualaikum !

dulu kita sering dengar berita tentang suami dayus la suami yang pukul bini la suami yang sepak terajang bini la and macam macam lagi la. sekarang ape nak jadi pun taktau la. bini pulak yang sepak terajang and maki hamun suami. teruknye perangai kan? astaghfirullahalazim.. takde rase hormat langsung bini macam ni. dah macam samseng da kan. kalau setakat BABI BODOH TOLOL PERGI MAMPUS PERGI JAHANAM tu dah biase dah keluar dari mulut bini si suami ni. bukan je suami tu yang teruk kena maki hamun tapi family laki tu jugak mengalami nasib yang sama. 

“Mahligai perkahwinan kami dibina atas dasar suka sama suka. Lima tahun berkenalan membuatkan saya mengimpikan hidup bahagia dengannya. Sepanjang berkenalan hinggalah bertunang dalam tempoh itu, memang ada pergaduhan dan beberapa kali saya dimakinya, namun dia (isteri) meminta maaf dan berjanji untuk berubah. 

before kawen si suami dah kena maki hamun. kesian kan? apelah nasib die dapat bini macam tu T____T  tapi si suami ni tetap sabar dengan perangai si bini ni sampaikan si bini ni sanggup minta cerai sebab hal hal yang remeh temeh. memang jenis orang tak bersyukur langsung dapat suami baik macam tu kan? pernah jugak si suami ni tegur bini die secara baik dan berhemah la tapi bini die pegi hilangkan diri dan balik kampung tanpa pengetahuan si suami.

nak bace kisah selanjutnya boleh la keliks BAGAI KAIN BURUK

KERANA kecewa, Razman berkesempatan menghasilkan coretan khas buat isterinya :
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang SMS kat member-member ofis abang cakap yang abang ni berpenyakit...
Abang sayangkan sayang
Walaupun lebih 10 kali sayang minta cerai
Abang masih sayangkan sayang
Walaupun sayang hina adik-beradik abang
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang hina abang ada SPM saja
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang gunakan kaki sayang untuk gerakkan badan abang
Abang sayang lagi
Walaupun sayang keluar rumah tanpa izin abang

Abang harapkan SMS ucapan kerinduan dari sayang
Ucapan kasih sayang dari sayang
Ucapan puitis cinta dari sayang
Bukan caci dan maki daripada sayang...

Sekarang hati abang dah tawar
Tawar sangat
Sayang faham maksud abang?
Takkan pasal tak angkat telefon sayang nak hantar macam tu?
Dah tu sayang kenapa hantar SMS kat adik- beradik abang?
Malu abang, malu sangat
Tapi abang sayang lagi... tapi bukan kepada sayang
Abang sayang kat anak abang yang comel itu
Bagi abang sayang sudah tak wujud di dalam hati abang

Tapi sayang jangan risau...
Allah SWT maha mengasihani...
Hari-hari lepas solat abang berdoa...
Berdoa kepada yang Esa supaya cinta abang berputik semula...
Supaya kasih abang kepada sayang bertaut kembali...
Walaupun hakikatnya abang sudah benci sayang...

Yang dikasihi,
Suamimu yang tercinta.

p/s : jangan la jadi bini seperti kisah kat atas tu..
p/s/s : isteri solehah selalunya dapat masuk syurga tau. mari beramai-ramai jadi isteri solehah !


Photobucket

January 21, 2011

Contest Belog Paling Comel by Nurul Nabiela



Assalamualaikum !

hari ni tersangat la borink. ape kata aku layan satu contest comel ni. contest ni memang superb comel la yang diberi name 
CONTEST BELOG PALING COMEL by NURUL NABIELA
i've been tagging by SIS LYA. tanks a lot sis !


mari kite copy paste saja syarat syaratnye. itu lebih baik kan? HAHA 


now im tagging to :


GOOD LUCK TO ALL CONTESTANT !

p/s : anyone rase belog die comel boleh la join contest ni okeh?

till then. xoxo 






Photobucket

January 19, 2011

Yang Mana Satu Idaman Kalbu?



Assalamualaikum !

Hye my beloved readers. lame suda tak jenguk belog kesayangan rupa rupanya da bersawang da. pfffffttt ! pagi ni aku saje je bukak formspring. banyak jugak la questions yang aku tak jawab. macam soklan exam pun ade. bukan taknak jawab tapi tak sempat nak jawab. okeh kat bawah ni adalah kotak formspring aku yang aku letak kat sidebar belog ni. if sesiapa yang takde belog boleh la pegi dekat http://www.formspring.me/farhanafabulous. ade pertanyaan boleh tenyeh soklan yang agak agak aku boleh jawab je. pandai pandai la korang. KEH KEH KEH


then tibe tibe ade satu soklan bunyinye macam ni :


macam nak cari jodoh pun ade gak kan. this question requested by sumone. macam menarik nak jawab. KAHKAHKAH ! sumtimes kan kite malas nak jawab soklan ntah hape hape ntah kat formspring tu sebab soklan tu kadang kadang memang merepek meraban. am i right? tak betol pun hangguk jela. teeheeee. sebab ape aku berani jawab soklan ni? sebab aku single so tak kesah la kan nk pilih yang camne kan. lain la kalau da ade couple so memang kena terima seadanya la kan. tapi kalau da die jodoh kite even camne pun die kite harus terime die. 

-----------------------

JAWAPAN : GUY YANG PAKAI SPEC

pada aku la kan bile tengok sumone (GUY) not GAY okeh aku lebih prefer pade yang pakai spec. sebab nampak macam mereka sungguh comel. comel tang mane tu? aku pun tak tau nak describe comel tang mana but they are really cute u know. siyes tak tipu !

then aku tengok diorang ni cool je. even ade la nampak sedikit macam blur. KAHKAHKAH ! tapi dengan spec yang ade kat muke diorang tu menampakkan diorang cool sangat. kalau time dating die lambat nak marah pun tak jadi. sebab tak sampai hati. itu contoh sahaja okeh !

selalunye ape yang boleh kite kaitkan dengan spec? orang yang pakai spec ni nampak macam bijak kan even realitinye takde la sebijak Albert Einstein. kire macam kalau kat sekolah dulu orang yang bijak selalunye orang yang nerd. yang menghadap buku 24 hours. kan? kan? 

comel...cool...bijak...complete kan?
source : google

p/s : tak lame lagi aku akan meninggalkan zaman contact lense dan akan kembali ke zaman cermin mate. sebab my dad da warning tak bagi lagi pakai contact lense T______T tapi kalau pakai curi curi takpe kan?

till then. xoxo  

Photobucket

January 13, 2011

couple biarlah sampai kawen janganlah couple main-main...



Assalamualaikum !

goodnite everyone. malam ni aku tak dapat la nak tido even esok kelas aku start pukul 9 pagi. maybe sebab aku da tido siang tadi kot. pasni taknak la tido siang lagi T_____T. so disebabkan aku tak dapat tido ni aku nak hapdate satu entry yang menyebabkan aku tersentap sekejap (?) hebat sangat ke title post ni sampai aku pun tak boleh nak tido? rasenye tak kot ! *mule buat ayat pasrah* tapi takpela. ade aku kesah? nehi ! nehi !

ade orang couple sebab :

RASE SERONOK BILA DIRI DISAYANGI. macam lagu UKAYS tak? okeh macam ni la lebih kurang. die rase bile ade orang sayang dunie macam heaven sangat. bunga bunga cinta sana sini. sanggup meredah lautan api la sanggup terjun bangunan la. cube try buat nak? kunun kunun orang lain tak boleh kacau hidup die. bangga bila orang taking care kat die. macam la die sorang kan? 

MEMUASKAN HATI SENDIRI. ni macam contoh bile dapat boipren kaye. kalau da kaye tu memang sangat sangat la puas hati. mane taknye segala-galanya disponsor dari hujung rambut sampailah hujung kuku kaki. emas kat badan dah berkati kati da beratnye. tak cukup lagi? masih tak puas hati? meh aku tempeleng kau ! grrrrr~

MENUNJUK-NUNJUK DIRI SUDAH BERPUNYA. bangge la tu si Jenab tu ade boipren hensem. macam la boipren die hensem sangat. muke je hensem tapi sengau. erk (?) macam tu la lebih kurang. harapkan muke jek hensem buat ape kan? nanti da tue sume kendur gigi pun berterabur. so tak payah la nak tayang boipren tu hensem. kan? kan? kan?

RASE DIRI LAKU DAH HAWT. ape kalau takde boipren tu tak hawt ke? siapa cakap? meh sini kite main tarik tarik rambut. HAHAHA ! wei mane kite boleh jual murah kat orang. kau ingat senang ke nak buat SALE? kalau nak diskaun tu pun janganlah letak 100%. letak la 10% dulu ke 20% dulu ke.agak agak tak laku kan baru la turunkan harga tu. keh keh keh !

NAK SEX #*(@&%_!+=^. betol tak? tu hangguk hangguk kepale tu betol la tu. hello der kau jangan tipu okeh ! time romen syok je kan? jom kite main tekan SINI.



-----------------------------

zaman sekolah dulu memang heaven gile. zaman sekolah la zaman yang femes dengan puppy love. tak sah la kalau kat sekolah dulu takde kenangan puppy love ni. kawan kite couple kite pun sibuk nak couple. kawan kite dating kite pun dating jugak. kalau pegi sekolah je semangat muke berkobar kobar. tak kire la si mamat ni mate juling ke ape. tapi kalau da cinta ape boleh dikata ye tak? time rehat pegi kantin sesame. lepas tu kunun kunun belajar sesame. u ajar i, i ajar u. padahal niat nak dating. tak jumpe sehari boleh kena sawan vavi. lepas tu tulis la surat lipat kecik kecik. nak lipat surat pun ade care die. bukan main cincai je nak lipat surat bagi kat boipren ke girlpren. before balik dapat surat. letak la coklat sebijik dua bawah meja. takpun selit kat buku. begitu la kisah puppy love zaman sekolah dulu.

bile da makin besar kite akan mule pikir yang kite akan cari sumone yang betol betol kite sayang. tak macam zaman sekolah dulu. kite akan buat yang terbaik untuk couple kite kan? masing masing akan pikir pasal mase depan. nak buat anak sebanyak yang mungkin la kawen nanti nak pakai baju yang bling bling yang boleh silaukan mate orang la nak honeymoon kat bulan la macam macam la kan. tu bile pikir pasal mase depan. kire tu macam betol betol siyes la. tak macam zaman sekolah dulu. janji nak sehidup semati tapi habis sekolah je tak sempat nak sehidup ape lagi semati. HAHAHA ! bile relationship makin siyes mule la bawak jumpe parent. dapat mak mertua macam dalam cerita IBU MERTUAKU hambek kau sebijik ! 

p/s : satu hari kite akan lalui jugak life macam tu...

mate da mule stim so nak tido laju laju. ZzzzzZZZzzZzzzzZ
Photobucket

January 11, 2011

memang malas tak tahu kenapa dan jangan tanya !



gerun tak (?)





















aku memang.............

















MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! MALAS ! 


















NAK HAPDATE BELOG !
















aku taktau nape la sindrom MALAS tu datang dalam diri aku T______T
















kalau rajin kiralah ade berapa kali perkataan MALAS kat atas tuh.....
















adios amigos aku berambus !



Photobucket

January 06, 2011

kachak luar kachak dalam kachak dengar sini....



Assalamualaikum !

apekah perasaan anda jika diusya oleh seorang lelaki yang sungguh dan teramat la kachak? kachak sehinggakan anda tidak dapat tidur dengan lena sekali. kachak sehingga membuatkan anda tidak lalu untuk makan. kachak sehinggakan mandi pun tidak terasa basahnye. apakah perasaan anda? adakah anda angau? gila bayang? atau sememangnya anda gila (?) 

soalan : PERLU KE KACHAK DALAM DIRI SEORANG LELAKI ?
(sila pilih jawapan yang paling sesuai)

a. PERLU
b. TAK PERLU

kachak tu merupakan suatu perkara yang sungguh subjektif. seseorang yang memiliki wajah yang kachak merupakan manusia yang sungguh bertuah sekali kerana mereka mungkin digilai oleh kebanyakan wanita di dunia ini. wow ! teruja tak anda sebagai lelaki kachak?

tapi AWAS ! sila berhati hati dengan lelaki yang mempunyai wajah yang KACHAK ! kerana......

1. lelaki kachak kebanyakannya playboy atau kasanova. macam geli pulak aku guna word kasanova tu. haha ! takpun lebih tepat lagi digelar buaya darat. lelaki lelaki inilah yang mampu mencairkan wanita dengan hanya mempunyai mulut yang sungguh manis. wah gitu ! pena rase ke mulut die manis? choii ! maksudnya kat sini bila si lelaki kasanova ni bercakap mereka mampu membuatkan wanita menjadi angau dan wanita tersebut sanggup melakukan apa saja demi mendapatkan perhatiannye. padahal tujuan sebenar lelaki tersebut adalah untuk mempermainkan hati dan perasaan wanita itu. annoyink kan laki camni. grrrr ! die ingat die hensem boleh die mainkan persaan orang? die ingat Barbie Doll ke ape ? watahellyou !
dengan nyah pun kau jadi kan? memang buaya betol la !

2. lelaki kachak tapi bukan semua tau lebih sukakan kaum yang sama jenis dengan mereka. oOps ! betol ke? tak caye? cube korang bayangkan tibe tibe ade satu time ni korang terserempak dengan lelaki hensem la kunun kununnye. korang try la kenyit kenyit mate dengan mamat tu then ape respon die? adekah die kenyit mate kat korang semula? mesti tak la. sebab da terang terang la die ingat korang gile. hahaha ! ekceli tak semua laki tu GAY. tapi kebanyakan yang GAY terdiri daripada lelaki yang hensem atau kachak ni. sejauh mane kebenarannye? tapi sayang kan. da la hensem tibe tibe GAY pulaks. sile keliks SINI.
memang aku reject kau awal awal ! annoyink gile...

3. kebanyakan lelaki hensem ni jadi anak anak ikan datin datin hawt ! auuwwww.. geli nyah ! yang datin datin ni pulak gedik semacam macam terlebih sangap kan? ini realiti okeh bukan aku suke suke ati nak cakap. nak duit semua boleh buat kan? halal haram belakang kire yang penting duit masyukkkk. siape taknak kan? da la makan tanggung b***k cangkung. yang si datin ni pulaks ape lagi. suke kemain lagi kan. siape taknak jejaka muda lagi bergetah. badan berketul ketul punye. sekali angkat gune jari pun boleh. haha !

so ape pendapat korang pulak? tapi tak semua lelaki kachak macam sebab sebab kat atas tu tau. tapi kalau nak kachak pun biarlah kachak luar dan dalam kan? means biarlah baik hati, sopan santun, jaga agama, hormat orang yang lebih tua dan yang penting sekali mesti lelaki sebenar ! tu penting okeh. memang perfect la ciri ciri lelaki idaman aku. ade ke orang yang macam ni? kalau ade nak cop satu boleh? teehee. 
oh ! i was so touched ! hensem kan David Archuleta pakai baju melayu ni. kalaulah jadi pakwe aku..... 

tapi kachak tu bukanlah suatu perkara yang penting bagi sesetengah orang. sebab muke kachak tapi hati busuk pun tak guna jugak kan? korang perasan tak bile pegi shopping mall ke or sumwhere else then terserempak la dengan mamat hensem gile ni kan. tibe tibe bile tengok aweq die biase je kan? means takde la cantek macam HANIS ZALIKHA kan. korang jangan jelesh tau maybe tu rezeki die. jangan la pulak balik rumah hentak kepale kat dinding kuat kuat sebab jelesh dengan aweq mamat yang korang jumpe time shopping tu pulaks. redha je laaa kan T______T
( cet ! ayat pasrah...)

p/s : nak kachak tu biarlah luar dan dalam..
p/s/s : nak cari biarlah yang tak hensem tapi hati kasi baik punye..

till then. xoxo 

Photobucket

January 03, 2011

Contest Fesyen Untuk Semua



Assalamualaikum !

hye peeps ! HAPPY NEW YEAR to all my beloved readers, followers, and blogwalkers. this is my first entry untuk tahun 2011. and semestinye first entry ni bukan sebarangan entry okeh. first entry untuk new year ni aku telah ditag oleh misz FATIN untuk kali ke banyak kali. memang banyak kali si comel tu tag aku. tanks Fatin sebab tag untuk join contest yang very very interesting ni. so.....

SAYA AKAN JOIN ! 



this contest organized by : cik SHIDA and cik ESYA

i'm presenting.......


winners are selected based on three categories below :

BEST PICTURE (guy)
BEST PICTURE (girl)
TOP COMMENT

vote for me untuk dapat kategori TOP COMMENT pun da bersyukur sangat. nak dapat BEST  PICTURE memang jauh sekali la kan. caranya mudah saja. anda perlulah mengomen dengan seikhlas hati anda di entry ni. that's all babe ! senang kan? 

tagging to :

kamu yang komen entry ni sila jawab tag ni ! ye kamu tu !

IM DONE !

p/s : gudluck for me and all contestants !
p/s/s : hadiah misteri sedang menanti untuk anda..
p/s/s/s : so how cik Shida and cik Esya (?)

Photobucket

 
Template by suckmylolly.com