January 23, 2011

Apa nak jadi dengan BINI zaman sekarang ni? tak cium bau syurga tau !



Assalamualaikum !

dulu kita sering dengar berita tentang suami dayus la suami yang pukul bini la suami yang sepak terajang bini la and macam macam lagi la. sekarang ape nak jadi pun taktau la. bini pulak yang sepak terajang and maki hamun suami. teruknye perangai kan? astaghfirullahalazim.. takde rase hormat langsung bini macam ni. dah macam samseng da kan. kalau setakat BABI BODOH TOLOL PERGI MAMPUS PERGI JAHANAM tu dah biase dah keluar dari mulut bini si suami ni. bukan je suami tu yang teruk kena maki hamun tapi family laki tu jugak mengalami nasib yang sama. 

“Mahligai perkahwinan kami dibina atas dasar suka sama suka. Lima tahun berkenalan membuatkan saya mengimpikan hidup bahagia dengannya. Sepanjang berkenalan hinggalah bertunang dalam tempoh itu, memang ada pergaduhan dan beberapa kali saya dimakinya, namun dia (isteri) meminta maaf dan berjanji untuk berubah. 

before kawen si suami dah kena maki hamun. kesian kan? apelah nasib die dapat bini macam tu T____T  tapi si suami ni tetap sabar dengan perangai si bini ni sampaikan si bini ni sanggup minta cerai sebab hal hal yang remeh temeh. memang jenis orang tak bersyukur langsung dapat suami baik macam tu kan? pernah jugak si suami ni tegur bini die secara baik dan berhemah la tapi bini die pegi hilangkan diri dan balik kampung tanpa pengetahuan si suami.

nak bace kisah selanjutnya boleh la keliks BAGAI KAIN BURUK

KERANA kecewa, Razman berkesempatan menghasilkan coretan khas buat isterinya :
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang SMS kat member-member ofis abang cakap yang abang ni berpenyakit...
Abang sayangkan sayang
Walaupun lebih 10 kali sayang minta cerai
Abang masih sayangkan sayang
Walaupun sayang hina adik-beradik abang
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang hina abang ada SPM saja
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang gunakan kaki sayang untuk gerakkan badan abang
Abang sayang lagi
Walaupun sayang keluar rumah tanpa izin abang

Abang harapkan SMS ucapan kerinduan dari sayang
Ucapan kasih sayang dari sayang
Ucapan puitis cinta dari sayang
Bukan caci dan maki daripada sayang...

Sekarang hati abang dah tawar
Tawar sangat
Sayang faham maksud abang?
Takkan pasal tak angkat telefon sayang nak hantar macam tu?
Dah tu sayang kenapa hantar SMS kat adik- beradik abang?
Malu abang, malu sangat
Tapi abang sayang lagi... tapi bukan kepada sayang
Abang sayang kat anak abang yang comel itu
Bagi abang sayang sudah tak wujud di dalam hati abang

Tapi sayang jangan risau...
Allah SWT maha mengasihani...
Hari-hari lepas solat abang berdoa...
Berdoa kepada yang Esa supaya cinta abang berputik semula...
Supaya kasih abang kepada sayang bertaut kembali...
Walaupun hakikatnya abang sudah benci sayang...

Yang dikasihi,
Suamimu yang tercinta.

p/s : jangan la jadi bini seperti kisah kat atas tu..
p/s/s : isteri solehah selalunya dapat masuk syurga tau. mari beramai-ramai jadi isteri solehah !


Photobucket

7 kiss(s):

bantalbucuk said... [Reply to comment]

ana..terharunya baca ayat dari suami dia tu..sdey lak nak nangis rasenye..huhu

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

sedih kan...betape sygnye suami tu kat bini die..

Ieqa Swetluv said... [Reply to comment]

ishh tak baik sungguh bini dia wat gtu.. dosa besow cerita keaiban suami ish3

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tau takpe..sian suami die..kena tanggung malu kan..

bantalbucuk said... [Reply to comment]

tula..alangkah bagusnya kalau semua lelaki ada perasaan sayang macam tu kan..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tu la..hope sgt jumpe laki cmni..

Halia Kentang @ Annpaan said... [Reply to comment]

tatau la nk ckp per..
mmg da nmpk tanda2x akhr zaman ni
huhuh

 
Template by suckmylolly.com