July 27, 2010

.cara-cara menSUCIkan hati.


| salam |

bosan. arini sume kelas tade. cuz sume lecturer jabatan aku pegi china.
o0ps lupe nak wish.
' selamat datang kepada PELAJAR BEIJING FOREIGN STUDENT UNIVERSITY ( BFSU ) '
arini diorang sampai kat fakulti aku. semalam diorang sampai KLIA.
so arini la baru diorang jejakkan kaki diorang kat AKADEMI PENGAJIAN MELAYU.
wah gitu..!
terlintas pulak dalam hati : ' bile la aku nak pegi sane..'

ekceli aku bukan nak cite pasal budak BFSU tuh. aku nak bagi tips sikit camne ekau nak sucikan ati ekau sendiri.hati kite nih salah satu organ paling penting dalam badan kite. sebab tuh la if sumone yang sampai hati die buat sumtink dkt kite dikatekan mereka tidak ade hati. oit! betul ke macam tuh? so marilah yo kito samo2 mencekidautkan diri kito pepagi buto nih. haha.



|| wudhu a.k.a air sembahyang ||
if korang nak tau wudhu' tuh la salah satu care kite nak sucikan ati kite. dengan wudhu' kite bule hilangkann rase marah, rase tension, rase sedih. if kite ade rase x tenang pun eloklah cepat2 kite amek wudhu'. then da lepas amek wudhu' tu cepat2 la wat solat2 sunat ke. o0opss pastikan ye solat yang wajib da buat dulu. sebab tuh kan wajib. lepas wajib barula sunat. 

|| buat baek pade sume orang ||
haa. ni satu lagi nih. if ade la sumone ni nak tumbuk kite ke terajang kite ke mestila kite baran kan..? kn..? rase diri ni macam nak terajang balek, then nak letak 102 jari kaki nih kat muke bengang die tuh. baru tau sape terer sape tak terer kan..?  my lebely mom ade pesan kat aku, if ade orang yang xpuas ati dengan kite, biakan jek. xpayah ngengade nak balas,2 balek. sebab nanti bia tuhan yang balas ape yang die wat. betul gak tuh.. kn?

|| jangan buat maksiat ||
ye. sekarang maksiat semakin berleluase. memang xbule nak kate ape lagi la. setan ade je kat mane2 hasut kite. kite xsedar pun kan. sume orang pena buat silap. i cant deny la kan. mane ade orang yang perfect kat dunie ni. tapi kite bule berubah kan..? so, selalu la ingat tuhan. okeh?

|| bulan pose ||
lagi 2 weeks nak pose. uish. da nak masuk bulan ramadhan la. seb bek aku da abes ganti pose. ha cakap pasal bulan pose ni opkos la sume umat islam kene pose kan. wajib tauk! so, bulan pose ni la kite kene amek kesempatan buat amal banyak2. banyak dapat pahale tuh. so fikir2 kan la dan selamat beramal. hehe.

|| gune klorox ||
if memang ati tuh da hitam legam da tak dapat nak bersihkan, sental camne pun memang xbule gak, beli klorox2 yang ade jual kat kedai nun. ha pakai la kau. mane tau bersih, suci, berkilat ke kan.
dah tuh nak wat camne lagi kan. haha.

tuh je la tips2 yang aku mampu bagi. ingat!tak sume orang baik kat dunie ni. and tak sume jugak orang jahat kat dunie ni. so kite kene pandai2 nilai sendiri. okeh?

| see for the next entry. babai |


0 kiss(s):

 
Template by suckmylolly.com