December 19, 2010

2 stories in 1 entry ----- GIRLS OUT !



hye people :]
assalamualaikum !

its weekend yaw ! siapa yang tak suke dengan weekend sila angkat kedua-dua belah kaki kemudian cium. agak-agak ade bau tak (?) kalau ade bau sile la basuh kaki anda cepat-cepat sebab bau kaki anda sudah cukup untuk membuat ikan-ikan di laut mati. budak-budak sekolah suke sangat dengan weekend sebab diorang boleh main playstation puas-puas dekat rumah. girls suke dengan weekend sebab diorang boleh shopping puas-puas sampai tak hengat dunia. makcik-makcik suke dengan weekend sebab diorang boleh bersembang and gosip puas-puas dengan jiran sebelah rumah. pakcik-pakcik suka dengan weekend sebab diorang bule lepark dekat kedai kopi puas-puas dari subuh sampailah maghrib. senang cite takde siapa yang tak suke weekend kan?

begitu la kisah hidup weekend yang penuh dengan kegembiraan dan kontroversi. everyone loves weekend yaw ! sebagai gadis yang bijak mengisi masa lapang, weekend macam ni banyak la sangat janji temu atau dalam versi omputihnya 'dating'. dating ni pulak ade berbagai-bagai version. ade yang dating bersame kekasih. ada yang dating bersama kawan sejantina. ade yang dating bersama skandel. ade yang dating bersama adik/abang/kakak/ angkat. dan tak lupe juga ada yang dating bersama sugardaddy or sugarmummy masing-masing. lantak pi la diorang nak dating dengan sesiapa pun. ade aku kesah?

bagi gadis macam aku ni yang bolehlah dikatakan single and available (berminat sila beratur untuk ambil borang masuk meminang) banyak masa aku habis dengan kawan-kawan sekolah. walaupun aku bukan budak sekolah lagi tapi aku tetap bijak menghabiskan mase bersame kawan-kawan yang mempunyai kepala yang gila-gila. tak bermakna aku kawan dengan orang gile tau. kisah dating aku pulaks terbahagi kepada 2 kisah iaitu kisah semalam (sabtu) dan kisah hari ini (ahad). kisah ke-3 takde sebab weekend cuma ada 2 hari je. takpe aku redha jek kisah aku hanya ada 2 kisah T____T

KISAH PERTAMA : BERCANDA DI JUSCO CITY TEBRAU 


mengisahkan tentang dua orang gadis yang bertungkus lumus merancang satu plan baik punya untuk keluar bersama-sama dengan rakan-rakan yang lain. tapi malangnya plan mereka hancur lebur kerana rakan-rakan yang lain tiba-tiba terpaksa mengcancelkan rancangan yang telah mereka rancang baik punye itu. walaubagaimanapun mereka tetap meneruskan rancangan mereka walaupun terpaksa keluar berdua sahaja. itulah yang dinamakan KAWAN GILA-GILA ! dibintangi oleh Farhana dan Zahidah selaku model yang tersohor lagi hawt. memang camni la kitorang asal cuti sem je mesti jumpe member satu kelas and sekolah. 

KISAH KEDUA : BERCANDA DI BAWAH PEDANG DAN BERJALAN DI ATAS RED CARPET


mengisahkan tentang gadis-gadis riang yang telah merancang untuk pergi ke kenduri kawen bekas kawan sekolah mereka. dibintangi oleh Farhana Liyana Nureen Nazihah dan Aida. kepada kawan-kawan lain yang tak dapat join jangan jelesh okeh. teehee. tak lupe juga nak wish pada pengantin selaku kawan sekolah kitorang iaitu Nadiah Idris yang selamat diijabkabulkan dengan suami terchenta iaitu seorang leftenan TLDM. SELAMAT PENGANTIN BARU dear. part paling besh dapat tengok mereka kawen bawah pedang sambil berjalan di atas red carpet. kalau la aku mesti cuak takut cemas bimbang gementar nervous dan sewaktu dengannya.

begitulah kisah dating aku bersama kawan-kawan terchenta. dating bersama pakwe terchenta belum diterbitkan lagi. akan datang insyaAllah. dating bersama family pulaks akan diupload next week sebab next week my family plan nak pegi Cameron Highlands.
current mood : happy + tak sabar !

till then. bai bai 
Photobucket

24 kiss(s):

bantalbucuk said... [Reply to comment]

wow ana..! gile ah wedding nadiah..jelesnye...!! huhu

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tau takpe..sangat besh tengok die berjalan bawah pedang..siyes die mmg cantek la ika..

::deebaadeeboo:: said... [Reply to comment]

u ols skali lalu bwh pedang ke?

ouchh..sgt jeles na,u dpt kuar ngn mmbe2 skola..;(

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tak la..pengantin je..dengan fmly blah laki kot kalau tak silap..besh tengok die kawen..die pnye pelamin pun cantek..

aisyahnadiah said... [Reply to comment]

na....gamba banyak sket la...tak puas nengok ni..huhu...

Encik Tikus said... [Reply to comment]

pandai woo dressing, keh keh

Ershadiah said... [Reply to comment]

diba n ika : wa pun jeles wey!!!

zihaxoxo said... [Reply to comment]

haha. muke cm antu je saye . ;pp

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@aisyahnadiah

alaaa esah gambar tak byk yg kitorang amek la..bape keping jek..tu je la antara gmbr yg ade..sbb nk cpt blek kan..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Encik Tikus

tanks wahai encik tikus...

hazlin said... [Reply to comment]

tahniah kepada pengantin..

miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

c0mei 0h korang berpesyen. I loike ":)

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tanks sis lolly ! tanks for dropping here.. belog ni buruks la.. xmcm blog sis..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Ershadiah

eheee..rugi u tak join..u da baek lom?

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@zihaxoxo

mane ade...comel je u la..rugi abg pedang tak usya u...

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@hazlin

hehe..hope mereka kekal smpai akhir hyt..

Nurulbadiah Lai said... [Reply to comment]

wah..
sis suke ur pictures dear

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said... [Reply to comment]

comey nyer cara dia dressing hehhe

✿(^^,)✿

tgk gambar orang kawen..kita pun tak sabar nak kawen...

heehehhe...salam kenal dek...tq singgah di belok kak yanie

A.N.I.T.H said... [Reply to comment]

love ur style:) followed urs.kindly follow mine k.tq;)salam knalan

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Nurulbadiah Lai

ouh...terharunyeeee sis nurul singgah kt belog ni..tanks sis..sis lg comel and ade style..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿

tanks kak yanie..tanks 4 dropping here..tu la..da smpai seru bule la kawen..hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@A.N.I.T.H

tanks dear..i'll follow u back..wait yaw !

Cik Mieyrarif said... [Reply to comment]

ouhho i loikeee

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tanks dear..

 
Template by suckmylolly.com