December 12, 2010

berita baik untuk para jejaka di luar sana !



assalamualaikum !

hello my dear ! im back. rindu gile dekat korang semue. rindu nak blogwalking and komen2 dekat belog korang. tapi apakan daye T____T sampi je johor (rumah) terase malas nak bukak my lappy. mase banyak dihabiskan dengan tido dan tido. sebab nak topup tido akibat exam week yang baru je habis last week. and now im back again ! so bermule la keje menghapdate entry ! yaw ! 

BAHAGIA... Mohd Fairudz bersama isterinya yang kini berusia 28 tahun.
picture courtesy of google

sekarang ni dekat paper belambak cerita pasal anak dara orang kawen lari ikut boipren orang lombok. watafak ! ape nak jadi dengan dunie sekarang ni. apekah mungkin jejaka atau teruna Mesia dah pupus (?) ataupun teruna Mesia merajuk dan berkahwin dengan gadis Maghribi?  haaa ni yang aku nak cite ni. maybe ade antare korang yang da bace paper hari ni kan? pade yang belum sempat nak bace meh aku nak mengkepokan diri. hehe !

ehem2 ettensen to all jejaka kat luar sane yang rase2 masih lagi mencari pilihan hati or 'tak laku' dalam erti kata sebenar anda berpeluang untuk mendapat calon isteri hanya serendah rm14000. wow ! teruje tak? mule la aku terpikir *if i were a boy... cet macam lagu Beyonce pulaks ! 

KELEBIHAN MENGAHWINI GADIS MAGHRIBI
 mempunyai wajah yang cantik persis artis !
 tak perlu 'dating' dan dapat elak maksiat
 kos perbelanjaan untuk perkahwinan murah serendah rm14 000
 pembersih dan 'belum tercemar'
 berkulit putih dan gebu
 menitikeratkan penjagaan diri dan kecantikan
 pandai menari khas untuk suami mereka sahaja
 tidak memilih dan tidak cerewet
 tidak timbul masalah selepas berkahwin kerana berada jauh dari family

terase tercabar tak para wanita Mesia sekalian? adekah anda rase anda tidak lagi dipandang oleh jejaka or teruna Mesia? oh ! begitu tercabar ! adekah wanita Mesia begitu demand? kawen kalau tak sampai rm20000 tak sah kan? eh ade ke? maybe ade sesetengah bukan semua kan? sebagai lelaki siapa yang taknak kawen dengan wanita yang cukup pakej. da la cantik murah pulak tu. betul tak para jejaka di luar sane? kalau kawen dengan wanita Maghribi mesti dapat anak comel2 kan? eeeiiii geram aku tengok budak2 macam ni. macam nak picit2 pipi die. 

picture courtesy of google

trend yang semakin hangat diperkatakan itu didedahkan seorang lelaki yang berpengalaman empat tahun hidup bahagia beristerikan gadis Maghribi, lepasan kolej malah sudah mempunyai seorang anak. Mohd Fairudz Mohd Yusoff, 34 (gambar) berkata sehingga hari ini sekurang-kurangnya 8 orang lelaki yang telah mengikut jejak langkahnya dan menjadi kenyataan di atas khidmat percuma yang diberikannya. berita lanjut sila keliks SINI.

p/s : ade tak wanita Mesia kawen dengan lelaki Maghribi? mesti diorang hensem kan? aku nak satu bule?
p/s/s : tak lame lagi ramai la lelaki Mesia berebut-rebut kawen dengan gadis Maghribi ni
p/s/s/s : Mesia dah tambah lagi satu etnik iaitu etnik Maghribi. haha !

till then. bai bai 

Photobucket

16 kiss(s):

Ayeem Jemain said... [Reply to comment]

best! girl mesia mahal lah! ;D

MyeAqma said... [Reply to comment]

eyh ye ke?
baru taw ni pas bace blog u..
waaah seb bek i dh bertunang.. hehe..

zarifahmr said... [Reply to comment]

bace gak kat paper siang tadi..habis la kite...uhuuuk ;)

Ain Zulaikha said... [Reply to comment]

sebenarnya, kahwin ni, 10000 pun dah cukup.. huhuhu.. pandai2 bajet lah..

jangan lah suruh lelaki malaysia kahwin dngan ppuan maghribi tu.. dah lah lelaki kat malaysia ni sikit, nanti sy nak kahwin dgn sape? T_T

farahmoque said... [Reply to comment]

hahahaha.aku pn baru bace tadi.tak tau laa plak.tp payah kowt..siapa bilang gadis melayu tak menawan tak menarik hati memang buta(!)


memangla awek2 magribi lawa tp nk sesuaikan culture memang masakk ahh..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Ayeem Jemain

depends org jugak ayeem..kalau nak pakej murag pun ade jugak la org mesia ni..hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@MyeAqma

yup2..bule tengok dlm paper metro..da tunang takpe..kire selamat la tu..hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@zarifahmr

tu la kan? memang habes. kite dpt ape? kalau dpt kawen dgn jejaka maghribi pun ok what..hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Ain Zulaikha

memang..depends on org jugak kan..
tu la..lelaki mesia ni da la byk pupus..sian la dkt kite2 ni kan..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@farahmoque

gadis melayu mmg menawan yaw~ yup aku stuju dhn pndpt ko ty..susa la nk sesuaikan dgn culture kite..

teddyuna said... [Reply to comment]

haha.. ape ingt cm jual barang ke? haha.. ikut ikhlas lelaki tu gak.. dah lelaki kat mesia ni pun segelintirnya hampeh.. pas khwin ceria.. pas khawin cerai.. duit hantran tu jaminan la tu hahA

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

yup ! da mcm jual beli da.. depends on masing2 kan..tapi tu la..jap lagi rmi la tu yg kawen ngn org sane..

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

hahaha.habeslah anak2 dara mesia ;)

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

memang la habes..haish !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... [Reply to comment]

tu la pasal,,
ape nak jadi dgn anak dara sgt nie..
gatal betul !
pakal je sy x de boypren ! hahahak !

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

same la kite...:]

 
Template by suckmylolly.com