December 28, 2010

begitulah kisah cuti saya.....



assalamualaikum and hye peoples !

as i've promised this before, here are some pictures that i wanna show you. aku malas nak bebel panjang panjang sangat sebab mood demam masih lagi ade so taknak la pening pening kan kepale yang senoneng ni. tanggal 23hb till 26hb my family da plan nak pegi vacation. mentang mentang holiday la katakan. macam macam destinasi yang dituju bile tibe musim cuti lagi lagi bile krismas menjelang. HOHOHO ! antara destinasi yang menjadi pilihan di hati.

MELAKA WONDERLAND THEME PARK & RESORT

belum masuk da teruja apelagi bile da masuk kan? rawr !
sangat ramai yang beratur beli tiket masuk. 
cuaca yang sangat hawt posing sementara menunggu ketibaan tiket masuk.
ibu serta 3 orang anak anak daranya.
pantai buatan sendiri. da macam mandi dekat beach betol betol
kecut  perut bile naik benda alah ni. nasib baik aku tak naik..
aksi yang sungguh menakutkan serta mengerikan
chicken dance oleh maskot yang comel comel
betol betol santai sambil tengok orang mandi. takde keje lain.
budak montel ni tido tanpa sedarkan diri sebab penat sangat.
ini muke owner belog ni. (promote diri)

setakat ni jela gambar dekat Melaka Wonderland Theme Park & Resort. aku malas nak mandi sebab tak bawak sun block. tak mandi pun da burn ape lagi bile mandi kan. susa betol jadi pompuan ni T______T

okeh next destination....

PANTAI MORIB, BANTING, SELANGOR

pemandangan yang indah di waktu senja
apakah haiwan itu ? cuba teka  
muke kepenatan tapi masih mampu tersenyum
ayah masih lagi pakai baju kerja sebab ayah terus jumpe kitorang lepas habis kerja. aku sebagai driver pada hari itu memang sangat penat sebab bertolak dari johor ke selangor semata mata nak jumpe ayah and meneruskan perjalanan ke destinasi yang seterusnya.

simpan dulu penat anda. ada banyak lagi picca tau......
perjalanan harus diteruskan malam itu jugak. okeh next destination....

CAMERON HIGHLAND

sampai Tapah rest kejap sampaila subuh. after solat baru teruskan perjalanan ke Cameron Highland. dalam perjalanan ke Cameron Highland kitorang sempat singgah di Hutan Lipur Lata Iskandar. besh woo sebab airnya yang sungguh sejuk.

adik aku yang poyo
kami merupakan lima beradik..
my parents sempat posing sakan kat air terjun tu
me and my sisters
nak posing jugak tak kireee !

dah puas posing dekat sini kitorang teruskan perjalanan sampai ke Cameron Highland. perghhh jauh gile ! dengan jalan yang bengkang bengkok macam tu memang la boleh buat orang mabuk.

first day : ladang teh
my beloved mami & dedi
terbaik dari ladang......
singgah beli oleh oleh. sungguh teruja !
waiting for mami and dedi yang tengah soping beli teh

first day : flower farm

first day : kebun sayur
sungguh fresh...
bertungkus lumus membanting tulang

second day : strawberry farm
strawberry Cameron yang segar
peace !

lepas check out hotel kitorang teruskan perjalanan ke Ipoh pulaks. ramai gile orang cuti krismas hari tu. then barulah teruskan perjalanan balik semula ke johor dengan senang hati. balik dari Cameron Highland kitorang adik beradik mabuk and muntah sebab tak biase dengan jalan ke Cameron yang bengkang bengkok macam tu. tapi memang seronok la sebab dapat bercuti dengan family.

till then. xoxo 

Photobucket

20 kiss(s):

wannurfazrini said... [Reply to comment]

wow nampak mcm meriah je melaka wonderland . haishh bila la leh pegi ni . hmmm

Enna Banana said... [Reply to comment]

superb best okay! enna teringin nak pergi melaka waterpark tuh, sila bawa enna!!!

Nieza Micha said... [Reply to comment]

dah lame tak pegi cameron... huhu.. teringin pulak nak pegi lagi... nieza dah amik banner farhana tau...^_^

::deebaadeeboo:: said... [Reply to comment]

wahhh..byk tol destinasi berholiday..asal xmnd kat melaka wonderland tuuu..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@wannurfazrini

yup..memang meriah sebab tmpt baru bukak kan..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Enna Banana

jom enna..pegi beramai-ramai memang besh !

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Nieza Micha

takpe next holiday boleh la pegi ye...

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@::deebaadeeboo::

mls nak mandi sbb tak bwk sun block..tak pasal2 jd legam..

Ery Farieha said... [Reply to comment]

tak pernah tau lak melaka ada wonderland.
huhuhuh

Sophia Rani said... [Reply to comment]

even I ni org melaka... tapi i tak pernah lagi pergi wonderland ni tau.. hehehe.. ntah bila la nak gi.. hehee... :)

dear, i dah ambil banner u tau.. :)

♥e'in♥ said... [Reply to comment]

wa........ cm best je melaka wonderland 2..

enyheartsdiamond said... [Reply to comment]

sakannya dye bercuti! saya pergi ke melaka je ;)

Fxysche Nas said... [Reply to comment]

seronoknyeeeeeeeeeee....
kite cuti sem 3 minggu ne dok hospital je..
wuu..jeles....

happy family ^__^

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Ery Farieha

so ni da tau la kan? bule la pegi pasni tau..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Sophia Rani

yeke??alaa org melaka bile2 boleh pegi sebab dekat je kan..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@♥e'in♥

best la jugak..lagi2 pegi dgn family kan...pegi sendiri kne la pakai duit sendiri..huhu..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@enyheartsdiamond

takpela..pegi melaka pun kire bercuti jugak kan..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Fxysche Nas

dok hospital? laa sakit ape?? get well soon dear...

intanurulfateha said... [Reply to comment]

i need vacation too!!

i study kt mlk pun x penah smpai mlk wonderland agik >.<

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@intanurulfateha

betol2..dpt hilangkan stress study bile bercuti ni..ape lagi..da dkt tu bule la pegi kan?

 
Template by suckmylolly.com