December 04, 2010

saya nak DSLR untuk hantaran kawen boleh?



assalamualaikum !

hye my sunshine and gud morning everyone ! masih sempat lagi nak wish gud morning kan? sebab jam kat laptop aku ni tepat menunjukkan pukul 10.30 am. pagi ni sejuk je. sebab pagi pagi lagi da hujan. malam tadi punye la terase bahang panas tu sampai tak bule nak tido. kalau stay up dapat jugak pekdahnye kan? ni tak ! tiap kali tengok note mesti terus pejam tak sampai 5 saat pulak tu ! punyela power note yang aku bace tu. bule membuatkan aku tido tanpe sedar diri ! *tolong sedar diri wahai ana ! cube la exam ko jawab esei macam ko tulis belog. kompem A ! mulela aku terpikir kenape la UM taknak buat exam jawab gune komputer? kan senang ! tak payah la aku buat marathon tangan tiap kali nak jawab exam. penat woo ! macam nak tercabot tangan ni T____T

enough ! aku taknak bebel panjang panjang. aku cume nak berangan sekejap je before aku start study ni. tapi before study wajib hapdate belog dulu. hehe ! ekceli aku ni takde la minat sangat capture picture. ape lagi nak ade camera sendiri. langsung tak pena terlintas dalam kalbu. chewah ! orang lain sebok beli camera gune duit ptptn. aku gune duit ptptn berjoli sane sini. bile da pokai baru menyesal nak simpan duit sem depan. tapi tu la ayat yang aku cakap tiap tiap sem selame 5 sem aku ade dekat UM ni. tak penanye nak simpan. *tolongla sedar untuk kali kedua T___T sem depan kena simpan duit sebab aku dengan kawan kawan aku da plan nak pegi holiday. yela da last sem kan. nanti mesti tak jumpe lagi. nantikan entry yang bakal muncul akan datang ^__^

| gambar tidak menggambarkan tajuk entry sebenar |
LET THE PICTURES TELL EVERYTHING

sangat seronok bile dapat sebijik camera dslr kan? tapi harge sebijik mak aihh ! tak mampu den nak beli. kalau beli pakai duit daun kompem aku sedekah sebijik sorang dekat korang semue. laen la kalau sugar daddy support kan? tapi simpang la. taknak la maen sugar daddy bagai ni. buat semak jek ! oleh sebab kemahalan itu la aku start berangan kalau buat hantaran kawen pun okeh jugak kan? nak jugak ! demand kau ek ! memang pokai la bakal laki aku. kalau da sayang semuanye sanggup. sekali seumur hidup kan? haha ! ayat tak bule blah ! time bercinte bulan bintang sanggup bagi. ni camera sebijik pun tak mampu bagi ke? amacam ayat aku? ade unsur ala ala merajuk tak? 

mungkinkah impian aku jadi kenyataan? korang kena doakan tau ! memang kalau aku dapat sebijik keje aku tak abes abes posing je la kot. tapi siyes aku jeles orang yang mampu beli dslr. semestinye orang kaye yang banyak duit kan? tu toksah cakap la. kalau aku kaye anak jutawan pun aku bule beli ye tak? so wahai lelaki kat luar sane tu. agak agak sanggup tak nak kawen dengan saye? saje nak bakar semangat diorang. ade bran? kompem sume menyorok sebab taknak kawen dengan aku. 

p/s : sape dapat bagi sebijik aku kawen dengan kau ! hehe.
p/s/s : okeh ! stop dreaming and start studying ! *sigh.

till then. bai bai  
Photobucket

46 kiss(s):

masshie mastura said... [Reply to comment]

haha i pun nak.
tp i nak tyme brfday.
klu tggu kawen alamat lmbt lagila. hehe.

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

hehe..wah ! hope ur dream will come true dear..

Lyaa Suriany said... [Reply to comment]

wah

sy pun nak jugak..

berangan je la dulu

hehe

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tu la kan..hanye mmpu berangan je la..

faradeeba said... [Reply to comment]

ohhh, sy juga.
dah ttpkan syarat sape nk kawen ngn sy kne bg dlsr untuk hantaran.
hohohoho
seronoknyer! :P

t e m b u m e said... [Reply to comment]

boleh je
sekarang tanak and kereta pon dah boleh jadi hantaran tau
rumah pon boleh

apekan lagi DSLR
hoho

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@faradeeba

tu la..tapi demand sangat tak ek agak-agak? takpe la kan kalau da syg..sume sanggup..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@t e m b u m e


tu la kan.. dslr tu setakat celah gigi je kan.. tu belum mntk klcc lagi..haha..

HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

wah2...ila pun nak jugak...cepat2 sapa mau kasi neh..heheh

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

ila..kne kawen ngn anak raje dulu la baru dpt..hehe..

Cik Ezy said... [Reply to comment]

nk jgkkkkkk... hihikk

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

hehe..same2 !

farhanaDr said... [Reply to comment]

Hik hik.. Cari suami kaya mintak hantaran dslr.. Kikik...

Zulfahmi Abidin said... [Reply to comment]

tapi pic yg kau gune semua cam polaroid dgn lomo.kau nie nk mane satu sebenarnyer??

Terkini: Perempuan Dan Nasi | Microsoft Apple | Peti Mel Suara

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@farhanaDr

tu la..untung la kalau dpt..kalau tak dpt? terime je seadenye kan?

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Zulfahmi Abidin

alaa pic tu tak menggambarkan entry aku pun..gambar sebenar dirahsiekan..aku saje letak pic2 tu sebab aku suke gambar tu..cantek..tu la seni..haha !

ahmad endo said... [Reply to comment]

tu lomo suma tu...hehehe

athiea said... [Reply to comment]

gua pun xske sgt capture pix..
tp gtal2 srvey dslr jgk:)hehehe

nice blog..
tlg make it jgk bleh?hahaah*graw

:: fatin nashwah :: said... [Reply to comment]

eee....cumilnye bLog..
geram2~ ;)
tempLate cumil2 ni nk cr kt mne ek? hehe

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@ahmad endo

lomo takpe jgn porno..haha..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@athiea

tu la..gua kalau org bg sebijik memang gua hambek je..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@:: fatin nashwah ::


template comel memang byk..cr la dekat shabby blog ke..dkt blog background pun comel2..try la..

sue. said... [Reply to comment]

ok...nnt saya belikn utk awak na....heeee

nurayunni said... [Reply to comment]

nak jgk tp xmampu jgk...erm..

cik helena said... [Reply to comment]

kita nak iphone :)

hamzah ian said... [Reply to comment]

bagi gua nikon satu

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@sue.

bule aje..nak sangat ! hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@nurayunni

memang tak mmpu kalau student mcm kite ni..tp kalau kawen dgn org kaye mmg dpt la sbjik..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@cik helena

kite pun nk iphone jugak..bule jd hantaran kawen jugak tu...hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@hamzah ian

gua pun xmmpu der nk beli..pe lagi nak bg lu 1..haha..

Halia Kentang @ Annpaan said... [Reply to comment]

sy pn nk tiru cam awk la..
dslr sbgai hantrn.
sgt cool

Halia Kentang @ Annpaan said... [Reply to comment]

sy pn nk tiru cam awk la..
dslr sbgai hantrn.
sgt cool

enyheartsdiamond said... [Reply to comment]

suka mengambil gambar ke suka diambil gambar? :DDD

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

halia : tu la kan..memang cool !
enyheartsdiamond : suke diamek gambar tp teringin nak ade camera sndiri..

Grape Moon said... [Reply to comment]

aww,nak jugak ohh .HAHA

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

kne mntk la bakal laki awak..hehe..

Cik Mieyrarif said... [Reply to comment]

ouh suda tentu boleh
tapi yang mainan punya laaa :P

Aisyah AR said... [Reply to comment]

kamu ditag!!

p/s:kalau dah join, sila abaikan ya.

http://yoishme.blogspot.com/2010/12/alternatif-bw_06.html

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Cik Mieyrarif

haha...kalau mainan bagi sejuta pun taknak..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Aisyah AR

insyaAllah ana join nnt k..

Liyana Lunia. said... [Reply to comment]

huwaaa saya juga mahu dslr tapi mahu suami yang pandai bermain dengan dslr awww.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... [Reply to comment]

sy pon nak jugak !
agak2 spe boleh kasi ?

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Liyana Lunia.

cukup pakej tu kalau suami pandai bermain dgn dslr..hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

kalau mntk ana mmg ana xbule bagi la..hehe..

teddyuna said... [Reply to comment]

i nk beli tapi xde duit bhaha ;)

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@teddyuna

same la kite..kalau ade duit sume bule beli...

 
Template by suckmylolly.com