December 16, 2010

Dayang Senandung versi moden



assalamualaikum !

di suatu pagi yang sungguh nyaman dan hening terdapat sepasang kekasih sedang memadu asmara di bawah pokok taugeh. erk.. (?) okeh lets continue. dengan kicauan bunyi burung serta angin yang menderu-deru menghangatkan lagi suasana yang indah itu.

Dayang Senandung : kanda, bule dinda bertanyakan satu soalan kepada kekanda?
Edward Cullen : tanyalah wahai adinda ku sayang. apakah pertanyaan adinda itu?
Dayang Senandung : mengapakah kanda sanggup menerima adinda yang huduh lagi buruk ini?
Edward Cullen : mengapa dinda berkata begitu? adindaku Dayang, walaupun dinda kerepot macam nenek kebayan sekalipun kanda tetap akan mencintai adinda apa adanya.
Dayang Senandung : (hati berbunga-bunga kegembiraan) benarkah kata2 kanda itu?
Edward Cullen : iyalah adinda. takkan la kanda nak tipu pula. kalau kanda tipu kanda da pilih Bella jadi isteri kanda tau.
Dayang Senandung : jahat la kanda ni ! suka bermain-main dengan dinda. merajuk la dinda macam ni !
Edward Cullen : eh dinda, kalau main betul2 apa salahnya. hehe ! (nada jahat)



CUT !!!!!

********************

ye mak ! kejap la. nanti kite turun la bawah ! potong stim betol la mak aku ni. baru nak berangan bercanda dan memadu asmara dengan Edward Cullen. haish.. okeh fine ! stop dreaming la ! pegi buat keje la sane ! yeah2 i know. tapi tunggula aku cleankan muke aku ni. da macam Dayang Senandung da aku tengok. buruk bebenor ghupenye ! tapi before that aku nak promote satu produk kepada anda sume. da macam promoter da kan? ade bakat bule la amek saye jadi duta produk ini ye (harus diboldkan !) LOL

its called BIOGLO CLEARPORE DEEP CLEANSING MASK
benda alah pe tu? tak pena dengar pun? ape? okeh meh sini den nak bagitau kek ekau yo ! produk ni bule dapatkan di COSWAY yang berhampiran dengan rumah anda. harga yang sungguh murah dan berpatutan serta mampu dimiliki oleh setiap gadis di dunia ini.
advanced deep cleansing mask with charcoal immediately absorb impurities as it clears clogged pores and dead skin throughly cleansed and smooth. weekly deep cleansing with ClearPore will help keep skin healthy, flawless and glowing with radiant clarity

lets follow the steps yaw ! 

okeh firstly apply a generous amount evenly onto cleansed skin. ratakan seluruh muka okeh. nak jimat apply dekat tempat yang senang orang nak nampak. macam dekat hidung ke pipi ke. sebab kite nak clearkan pore yang ade dekat muke kite daripada tersumbat. masker ni macam kite gune Biore PorePack yang kite tepek kat hidung tu untuk tanggalkan blackhead.
leave on for 10-15 minutes or until mask is completely dry. jangan nak mengade peel off time tengah basah lagi. sabar sikit ye sampai die betol2 dry. senang sikit nak peel off. 

and tadaaa......
amacam? flawless tak? nak lagi berkesan korang follow through with toner and moisturiser. remember ! use it once or twice weekly. tak payah nak buat hari2 sebab nanti jadi Dayang Senandung betul2 baru tau. hehe ! amaran keras dari aku. kahkahkah !

mengisahkan seorang gadis yang bernama DAYANG FARHANA bercinta dengan seorang jejaka kachak iaitu EDWARD SULLEN tetapi cinta mereka sering dihalang oleh ZORO ZERO bekas teman lelakinya. dapatkah mereka bersatu mengekalkan cinta sejati mereka? 
saksikan kisah kami bertiga dalam .....

p/s : to be continue.....
p/s/s : no more Dayang Senandung T____T
p/s/s/s : agak2 bule jadi duta produk ni tak?

till then. bai bai 
Photobucket

31 kiss(s):

Enna Banana said... [Reply to comment]

itu barang cosway kan? ke amway, ke cni? enna ada dia punya scrub, sangat sejukkkk >.<

::deebaadeeboo:: said... [Reply to comment]

ade ati nk becinte ngn edward cullen ! no way !

bantalbucuk said... [Reply to comment]

haha..ana..apply la kat seluruh muke..baru jadi dayang senandung betul..haha ;p

Ct SoLeHa said... [Reply to comment]

dayang senandung?? haha
ana..thanx komen kat blog sol
skrg tgh membawa hati lara dan blog pun myb underconstruction
after damage yg sgt besAr..hehe

thanx anyway :)

lassiegewdix said... [Reply to comment]

how much syg ?

HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

he2...ila kata nak beli...xterbeli lagik...ngeh3

m!da BucHuxX said... [Reply to comment]

wooooww. .da boleh buat cerekderama n iy .best la best ..best ker bercinta bawah pokok taugeh . .muat ker erk. ?ker taugeh gergasi hehe. .mida baru 16 . .ntah la dah la da resdung keturunan. .tak berani nak pkai sebarangan . .kulit gelap pun sebab sekolah kan. . kalau tah putih suci jerr .huahua.

m!da BucHuxX said... [Reply to comment]

wooooww. .da boleh buat cerekderama n iy .best la best ..best ker bercinta bawah pokok taugeh . .muat ker erk. ?ker taugeh gergasi hehe. .mida baru 16 . .ntah la dah la da resdung keturunan. .tak berani nak pkai sebarangan . .kulit gelap pun sebab sekolah kan. . kalau tah putih suci jerr .huahua.

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Enna Banana

enna..ni brg cosway..scrub die bgus tak? kalau bagus nak try la..hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@::deebaadeeboo::

memang ade hati..he's mine u know ! diba u da ade fendi..aii single takpe..hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@bantalbucuk

ika..memang nak apply whole part muke ni..tp hitam sgt..takut tengok muke sendiri T___T

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Ct SoLeHa

sol..takmo sedih2 okeh syg..ana da nak msuk 4 thun single..mmg lonely tp bile pikir msti tuhan nak bg yg lg better drpd tu kan...

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@lassiegewdix

tak mahal pun..dlm rm20..lebih kurang camtu la..u should try dear..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@HonEyBuNNy

ila..u must try..tak mhl pun..not bad la bile gune..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@m!da BucHuxX

alaaa mida..dun be sad kalau muke gelap ke ape kan..now byk produk kt market..tinggal pilih je..nak try msti kne tnye pakar..tengok kulit muke kite sesuai tak okeh..

Raji berkata said... [Reply to comment]

woahhhh mcm bgus jer nih..
btol ker tu effect dia?

Zulfahmi Abidin said... [Reply to comment]

huhu.dramatik betul entry nie.^_^ jual barng rupenyer.^_^

Terkini: Lepak makmak CSI | Alasan aku tak masuk Amazing Race Asia | Lady Gaga berlakon filem 10 tahun dulu

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

amboi...berangan ngan edward tuh. hehe..

eyh.lulus dah tuh jadi model produk tuh.. hehe..

Rowena Chasez said... [Reply to comment]

oohhhh produk apekah itu??
saya mau jugak..
mau pikat ron weasely...
ngeh ngeh ngeh!

misz sheyla said... [Reply to comment]

da penah pakai da.... boleh tahan gak...hakhakhak.. x bley bl adayang senandung tu..uhuuuuuuuuu

farah farhana said... [Reply to comment]

syg..uve been tagged by me ;) jom join contest nih

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Raji berkata

nape? tak pecaye ea?

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Zulfahmi Abidin

hehe..mau beli ka?

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Puteri Iqa Izyan

woahh ! kalau lulus bule masuk tb la kan? sonok !

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Rowena Chasez

ini adalah produk kecantikan muka..nak pikat ron weasely bule pakai..hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@misz sheyla

ouh yeke? haa not bad la kan..jadi dayang senandung tak? hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@farah farhana

ouh really? okeh nnt aii join contest tu okeh?

Tapak Kaki said... [Reply to comment]

kalau nak dibandingkan edward cullen dengan posmen yang hantar surat tiap-tiap hari kat rumah aku, hensem & macho posmen tu lagi.ehehe.. ang nak no tepon posmen tu tak..? leh aku ejas..haha

Lia Edwin said... [Reply to comment]

minat edward ek..:)
btw sy ambik banner awk..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Tapak Kaki

muke hensem buat ape? hati mesti mau baekkkkk !

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@Lia Edwin

a'ah..minat sgt..okeh..

 
Template by suckmylolly.com