November 25, 2010

tutorial 6 : buat link hover yang comel



6 sunshine 

sumone requested this tutorial from me. so untuk menjadikan impiannye suatu kenyataan, maka terhasil la tutorial yang keenam ni. wow 96 sikitnyeee 96 yeah i know. kite baru nak berjinak-jinak dalam dunia tutorial. saye budak baru belajar okeh! jangan 3 tau 96


credit to : SYAMIRA 4 this tutorial 112 link hover ni macam bile kite nak kelik pade link nanti link tu keluar benda yang color2 tu. paham tak 97 okeh. lets do it 96

STEPS

1. log in => design => edit HTML
2. ctrl+F untuk search this code a:hover {
3. copy code bawah ni and pastekan di bawah code a:hover {

color:#FF6699; background:url(URL IMAGE) ;background-repeat: repeat; text-decoration:underline;
4. replace link yang red color tu dengan salah satu hover yang comel kat bawah ni :

most popular rainbow

http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif
falling heart 
Photobucket
 http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/hover1.gif
donut & cake
Photobucket

http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/hover2.gif
 ice cream
Photobucket

http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/hover3.gif
falling snow
Photobucket
http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/hover4.gif
6. preview dulu
7. baru save templates

done 96 easy kan 97 tapi if taknak contoh link hover comel  macam dekat atas ni bule la kelik SINI. cume anda kena rajin la cari hover comel yang anda nak tu. if ade pape tak paham bule tinggalkan komen ye 96

SELAMAT MENCUBA

ok bai 80
Photobucket 

3 kiss(s):

Anonymous said... [Reply to comment]

saye try yg ney, key.
tawu tak mcm mne nak ltk background kat title post&title sidebar?bole tak tolong ajarkan? tq

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

ouh..bule..insyaAllah nnt kite buatkan ye ! so jadi x tutorial yg ni?

fatinfeeka said... [Reply to comment]

mcm mne nk carik link hover kat glitter-graphics ea?

 
Template by suckmylolly.com