November 07, 2010

tips : membuat orang lain suka dengan kita



hye my shayangsss semue :] 

kite windulaa dekat awak semue. nak hapdate belog asek malas je. bile mau rajin ni? hehe ! ade tips tak? kalau ade tips bule la shareshare dengan kite. teehee ! da nak 2 minggu da dekat rumah ni. tapi mood nak study still jugak tak sampaisampai. apekah? ohh ! mood datang la sini. huh ! okeh la. biakan mood tu. back to the topic ye. hari ni kite nak bagi tips sikit la macam mane nak buat orang suke dekat kite. nak tau macam mane tak?




first sekali kite mesti mesti dan mesti buat baik dengan orang. bukan orang yang tertentu je tau. tak kire la siapasiapa pun. sebab bile kite buat baik dengan orang lain, sure kompem diorang pun mesti buat baik dengan kite. kite pun mesti buat baik dengan binatang. apeape je binatang kite jumpe dekat tepi jalan jangan la sepak terajang binatang tu.binatang juge ade perasaan macam kite. okeh? ingat tu :]

lepas tu kite mesti kena ikhlaskan diri kite. jangan la kite tolong orang tu atas sebab tertentu. tak elok camtu kan? biarla kite tolong sebab memang kite nak tolong. sumtimes orang tolong kite sebab nak amek kesempatan. pelisss la orang macam tu ! sebab if kite ade niat jahat atas orang tu mesti hidup tak aman. betul tak? mestila betul. hehe !

teringat waktu zaman sekolah dulu. ade sorang ustaz kite pena ajar sumtink macam mane nak buat orang suke dekat kite. maksudnye dekat sini nak buat laki yang kite minat tu suke dekat kite. eh eh ni bukan nak bomoh orang tau. cume ustaz kite cakap kite just mintak orang yang kite suke tu terbukak hati untuk kite. tapi bende ni sangatsangat SECRET.  khas untuk gurls sahaje ye. laki tak bule buat bende ni. and you know what? it really works ! betul ! kite tak tipuuu maa ! dun worry gune ayat al-Quran. bukan gune jampijampi bagai. sesat da tu. ish ! dijauhkan la !
 
ustaz kite ade pesan jugak if nak buat mesti ikhlas kan hati. yang lain tu keje tuhan. kite just merancang je kan? tapi tuhan yang tentukan. if ade siapasiapa yang nak tau carenye nanti kite bagitau. tapi bukan dekat sini. hehe :] tapi kite kena ingat jugak if kite memang da takde jodoh dengan die buat ape pun mesti tak jadi. betul tak kawankawan? 

okeh la. penat la bebel :]

baibai

Photobucket

0 kiss(s):

 
Template by suckmylolly.com