November 28, 2010

henfon dulu henfon sekarang




assalamualaikum !

bagus tak budak ni? bagus kan? makcik-makcik pakcik-pakcik bule la amek budak ni jadi menantu. cet ! saje je kau gedik ek. jangan harap la ade makcik-makcik pakcik-pakcik yang bace entry kau T____T seharusnye setiap entry harus dimulakan dengan memberi salam. itu kan lebih afdal ! chewah ! jam di henfon telah menunjukkan pukul 10.50 am. perut mule la terase lapar. sejak aku duduk dekat kolej ni jangan haraplah aku dapat bekpes. nak cakap betape beshnye duduk dekat rumah. makkk ! nak makan ! tu la dialog yang akan keluar setiap kali aku lapar. perut aku ni pun mulelah pasang lagu KALAU BERPACARAN - Suhaimi Meor Hassan ft Ana Raffali. macam mane rancak lagu tu macam tu la rancak perut aku berbunyi.

dok belek-belek time dekat henfon aku pun mule terpikir. pikir punye pikir la kan kenape budak-budak sekarang bile pegi sekolah bawak henfon mak aih punye la canggih. aku dulu time form 4 baru gedik-gedik nak ade henfon. member yang lain pun gedik jugak nak beli henfon. so da same-same gedik kitorang pun same-same la beli henfon. memang jim alif kaf wau nun la kan. haha ! time beli henfon tu sanggup tak makan beberape bulan. sebab nak beli henfon punye pasal. nak mintak ayah memang la dapat. dapat tangan la jawabnye T___T punye la susa nak hidup zaman jepang kan. jepang ke jepun? ceq nak habaq time tu henfon masih mahal lagi. henfon tu bukan kaler skrin pun. mahal nak mampuih !



suatu ketika dahulu pernah digelar sebagai Henfon Baling Hanjing. kejam sungguh !



dengan rase banggenye ceq nak habaq kat hangpa suma ni la first henfon aku beli dengan harge ringgit mesia empat ratus setengah kot time tu. tak ingat la. lebih kurang la. ya Allah sangat la kuno kan. naseb baek la inchik google masih lagi simpan gambar henfon ni. sebijik macam tu la henfon aku dengan kaler yang same. tapi sekarang? tak payah cakap ! budak sekarang memang tak pandang henfon yang sebijik macam dekat atas tu. wahai budak-budak zaman sekarang, nape la kau demand sangat ek? diorang pegi sekolah pakai henfon yang canggih manggih. setakat yang ade gps, 3g, tu memang tak pelik la.





zaman sekarang tak payah lagi nak online dekat lappy bagai. gune henfon pun bule. cube kite tengok dekat fesbuk betape ramainye orang yang menghapdate status-status mereka via BlackBerry or via iPhone 4G® smartphonesbunyi macam nada jeles kan? jeles ! memang jeles T___T

p/s : ade sesiape nak bagi aku henfon 2 bijik macam dekat atas ni tak? [ bukan 2 yang atas sekali tau ! ] nak satu pelishhh !




Photobucket

10 kiss(s):

::deebaadeeboo:: said... [Reply to comment]

setuju..setuju..dulu i pki 2100 y xkaler skrin pon dkt 4ratus beli..mahalnyeeeeee..hehe

ana,2 iphone 4g n blackberry latest kan?ohh,xmmpuuuu..;((

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tau takpe...aku mane la ade duit bagai nak pakai henfon macam tu..laen la kalau ade sugar daddy..haha !

♥ ayunnysha ♥ said... [Reply to comment]

ngee pakai sangeh pun gh0sak gak hp haku ~ ;p

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

@♥ ayunnysha ♥



nampak sgt ko tak bule pakai henfon sanggeh..haha..

m!da BucHuxX said... [Reply to comment]

taw ta per .so so jeles .mida pakai sony jer. .hee.alarh function ala2 niy okeyh la.janji boleh pakai.:)

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

tu la kan..same la kite pun pakai sony jek..yg penting bule buat msj & kol..

Enna Banana said... [Reply to comment]

walaupun sekarang nih handpon dah canggih tapi enna still guna nokia cikai black n white taw
senang jeh ^.^
2 bijik lagi tuh..murah ,murah..hahaha :D

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

takpe enna yang penting bule gune kan. henfon mahal tapi tak reti gune pun takde pekdah kan?

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

wahhh.ingat lagi dulu gune nokia 3310. tahan lasak woo..

lampu kuning. hehe..

FarhanaFabulous said... [Reply to comment]

hehe..zaman kite dengan zaman sekarang berbeza kan..nampak sangat henfon dulu tahan lasak..

 
Template by suckmylolly.com