August 14, 2010

| buat jahat berkali-kali |


salam dari farhana fabulous

1st of all before uolls bace entry ni pause kan jap lagu kat blog ni betul2 kat bawah header tuh. tekan button kaler ijau tu ea. if tak bule tekan tunggu je sampai lagu tuh abes. selagi tak abes jangan ikut step berikutnye. hehe. then sile right klik di sini. sumber dari salah sorang kawan belog aku, phatlee. bukak youtube mesti putus2 kan? hehe. sambil2 promote belog die sekali. =n_n= * ingat! sile ikut step!*

" tak ada insan suci yang tak ada mase lampau dan tak ada insan berdosa yang tak ada masa depan "


cube kite renungkan statement kat atas tuh. agak2 la kan betul tak statement kat atas tuh? pade aku pulak, aku sokong 101%. hehe. sume orang kat dunie ni tade sorang pun yang tak pena lepas dari buat dose kan? even die nih tak pena tinggal solat, puase cukup, pegi haji, tolong orang sane-sini, suke derma and wat else la. sume tuh tak cukup nak cakap yang kite ni betul2 suci. melainkan nabi Muhammad s.a.w yang Allah da janjikan syurga, itupun baginda tetap buat amal. ape lagi kite hambenye ni kan? tapi ape yang kite buat sekarang ni? buat jahat berkali-kali. huh!

kite tak pernah terpikir pun yang kite akan buat dose. mane la tau kan agak2 tatau nak buat ape kat opis tuh, lagi2 bulan puase ni kan then secare tak sengaje terbuat ketupat pulaks. padahal baru 1st puase, ade lagi 29 hari kot nak raye da buat ketupat awal2. kite mane sedar kan? sebab tuh kite tak bule cakap yang kite ni perfect, suci, tanpe pena buat dose sikit pun. memang takkan ade!
pecaye la cakap aku. so kite kena sedar la diri yang kite ni tak pena pun terlepas dari buat dose.

pena tak dulu korang balik sekolah then tibe2 ternampak pulak buah rambutan kat belakang rumah Pak Mat? agak2 line clear je ape lagi trus la cantas pokok tu sebab nak amek buah rambutan yang kaler merah kat atas pokok tuh. lagi2 time tu bula puase. haa. memang sangat2 terliur la kan. balik2 rumah je mak tanye asal macam xpenat je puase? haha. kantoi!  

cube kite tengok sekarang ni, orang banyak buang baby. alahai, kesian gile aku tengok. baby tuh tak salah pape pun. die pun nak idup macam orang lain kat dunie ni. nanti kat akhirat baby tu jugakla yang bawak mak die masuk syurga. tapi kalau da setan rasuk kan, mane sedar yang die buat tuh dose besar. tolonglah insaf pade sape2 yang buang baby. janganla buat macam tu. if tanak anak tu pun bagila kat orang lain jage. da sedap2 buat then sedap2 pulak buang baby tuh?! nak info klik sini.

ade satu ni pulak la kan. memang la luaran pakai tudung labuh gile la sampai tak nampak tangan langsung. orang anggap la die ni memang baik la. solat tak tinggal sume kan. cakap lemah lembut. memang fizikal sangat la perfect. tapi dalaman tuhan je kan yang tau. tuhan tuh maha adil. then bile ajal sampai, tibe2 tak bule dikuburkan ngan care islam. sebab ape? rupenye die da lame murtad pakai rantai salib. memang sangat2 sedih. luaran lain dalaman lain. kes ni macam persendakan agame islam kan? nak info klik sini.

sebenanye kite tak pena sedar yang kite pena buat dose. aku sendiri pun pena buat dose jugak. tuh antare aku dengan tuhan. yang penting dalam diri ade keinginan nak berubah kan? pecaye la tuhan akan ampunkan dose hambenye yang betul2 nak berubah. so, dalam bulan Ramadhan al-Mubarak ni la kite kena take a chance buatla seberape banyak amal. kite tatau kite idup sampai bile. sebab tuh aku sokong sangat statement kat atas tadi tuh. buat la amal dengan seiklas mungkin ye. bukan sebab bulan puase je tapi biala sampai bile2. jangan! buat jahat berkali-kali. *saling mengingati tu penting!*

the end. hope uolls enjoy reading this entry and happy fasting too.
*bule replay lagu kat belog ni ^.^*

babai


2 kiss(s):

aSmiDar said... [Reply to comment]

hepi fasting...
xbaca lagi entry ni..komen dulu..
sbb rush..
salam kenal..:)

~farhana fabulous~ said... [Reply to comment]

eheee..its okeh..
free2 bace la okeh..
hope njoy reading diz entry..
epy fasting t0o..

 
Template by suckmylolly.com