August 31, 2010

| siapakah RAHMAN dengan kemerdekaan negara kita? |

salam dari farhana fabulous

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!

pena kan dengar laungan macam ni? bile hari merdeka jek mesti kite selalu dengar laungan macam ni. time tu TUNKU ABDUL RAHMAN kan laungkan semangat kemerdekaan tu. dia la BAPA KEMERDEKAAN bagi negara kite. bile dekat kelas belajar pasal sejarah mesti la kite kena tau sape die TUNKU ABDUL RAHMAN tu. betul tak? bile tiap tiap kali nak sambut merdeka mesti dok sibuk hias kelas. biar nampak patriotik sikit. padahal nak menang & nak dapat nombor satu! huhu.

siape die RAHMAN tu? dulu cikgu aku ade pena cite pasal name RAHMAN ni. bile aku pikir pikir balik kan betul gak ape die cakap. aku pun taktau la ianye tak sengaje betul ke atau memang betul betul. so ni bile tibe hari merdeka aku teringat balik dekat cikgu aku tu yang cakap pasal RAHMAN ni. 

R stand for RAHMAN 
A stand for ABDUL RAZAK
H stand for HUSSIN ONN
M stand for MAHATHIR
A stand for ABDULLAH
N stand for NAJIB

R.A.H.M.A.N

kebetulan ke memang betul betul? aku pun konpius. tapi yang penting tanpe mereka siapela kite.
HAPPY 53rd MERDEKA!

babai


0 kiss(s):

 
Template by suckmylolly.com