August 22, 2010

| kenapa tuhan nak kita kena jumpe dengan orang yang salah..? |


salam  dari  farhana fabulous

entry ni straight to the point! tade kornarkornar!

kenape?
mesti ke?
harus ke?
perlu ke?

tu la soklannye kan? nak taknak kena la trime dengan redha.
ikhlas kan hati tau!
' kite MESTI PERLU HARUS jumpe dengan orang yang salah before kite jumpe dengan orang yang tepat untuk kite '
korang yakin ke yang jodoh korang sekarang ni betul2 untuk kite? betul ke die bule sehidup semati dengan kite? kite tak pena tau semue tu kan? yang penting kite kena selalu doa pade ALLAH coz Die la yang tentukan jodoh kite. Allah pun sebenanye nak bagi warning dekat kite. cume kite yang tak sedar.

pena tak korang terpikir sape la bakal husband/wife korang nanti? aku pena terpikir benda tu tau. aku rase macam  nak tengok muke bakal husband aku dulu. jumpe kat mane and dari mane muncul aku tak kesah la. cume aku nak tau macam mane la rupe die. haiyoO mestila ade hidung ade mate. ape la kau ni! haha.

sebenanye Allah nak bagi kite kasih sayang and kegembiraan yang kite layak or patut dapat. sebab tu Allah nak uji kite dengan ujian macam ni. kite rase orang yang kite jumpe sekarang ni la jodoh kite kan? tapi tau tak sebenanye ade yang lagi baik daripada tu. cume kite taktau sape orang tu.

pena tak korang mimpi, dalam mimpi korang jumpe dengan sumone tapi korang tak pena nampak pun muke die. yang penting dalam mimpi tu korang dengan die, tak kesah la dating dengan die ke, naik kete dengan die ke, berbual dengan die ke, and wateva la. pena tak? ke aku sorang je yang rase camtu? hehe. tapi yang peliknye kan nape kite tak bule nak nampak muke die? cume kite bula nampak badan die je. memang la mimpi tu mainan tido tapi .... aku pun taktau jawapannye. ^__^

bile bercinte memang seronok kan? tapi bile break sakit sangat macam kena cerai! T__T wth! bukan masenye kite nak maki hamun ke hape kan. cume patutnye kite kena bersyukur la sebab tuhan nak bagi yang lagi baik daripada tuh. ape yang penting kite kena hati2 dengan ape yang kite buat. mungkin ade hikmah cume kite taktau. kite patut rase untung tau bukan senang Allah nak uji kite macam ni. so korang2 ni sume memang orang yang terpilih. suke tak?

sedih bile orang yang kite sayang tinggalkan kite kan? yeah i know. sakit sangat! and now kite tak bule nak trus macam tu. life must be go on. Allah nak kite jumpe dengan orang yang salah sebab Die nak kite lebih mengenali kehidupan. sebab kehidupan tu takkan kekal buat selamanye. ape yang penting kite kena hargai kehidupan tu and jadi yang lagi baik untuk trus hidup dalam kehidupan tu.


morale of the story : to all my frens yang pena rase macam ni, dun wori. jangan sedih2 okeh! pecaye la satu hari orang yang tepat tok kite tuh akan muncul dalam hidup kite yang kite tak pena tau and rase betape gembirenye kite time tu bile doa kite dimakbulkan. amin!the end.

babai


4 kiss(s):

DAUD said... [Reply to comment]

klu mimpi ngan org x dikenali,
slalu mimpi basah je. haha

~farhana fabulous~ said... [Reply to comment]

haha..mimpi tu nampak muke tak?err..laki selalu kan mimpi basah tuh..huhu..

PinQib said... [Reply to comment]

haa.. nice blog.. comel3 sangat.. hee. sy memang comel.. wakakaka

~farhana fabulous~ said... [Reply to comment]

:)

 
Template by suckmylolly.com