August 27, 2010

| fesbuk ni tempat tayang body ke? |


salam dari farhana fabulous

ni gambar olok-olok okeh!

sambil2 dengar lagu raye tibe2 terpanggil tok tulis entry yang nak kate lucah tak la cume lebih pade nasihat kot. aku tau ramai kan yang ade fesbuk. yela fesbuk sekarang kan ranking paling top sekali berbanding dengan myspace or frenster. budak2 kecik sekarang ni pun da pandai buat fesbuk.

tapi kan nape ade orang yang salah gunekan fesbuk ni? fesbuk ni kan tempat kite nak cari kawan kan? tapi if nak cari kawan or nak berkenal-kenalan pun janganla sampai buat keje bodo tu. gunekanla dengan care yang baik. tak salah if nak cari kawan ramai macam mane pun. yang penting sebelum kite buat or publish sumtink ni kena la pikir.

aku pelik la dengan sorang minah ni. aku rase die orang islam kot. memang orang islam. aku yakin die orang islam. tapi yang aku peliknye janganla sampai buat keje bodo nak tayang body kat fesbuk tu. astagfirullahalazim! aku pun taktau nak cakap macam mane lagi. aku tak sanggup kot nak tengok. sampai kan nak publish gambar yang tak pakai baju langsung. ish!

aku taktau la if mak bapak die tengok ape la perasaan diorang time tuh. mesti sedih yang amat sangat. yela tengok anak dare die macam tuh. yang minah ni pulak takde perasaan malu langsung ke? aku sendiri tengok pun ade gak rase malu. memang malu sangat. ape lagi if lelaki yang tengok. ya Allah! cantik sangat ke body tu sampai nak tayang 2 cik akak oi?

aku taknak aibkan sape2. sepatutnye tuan punye badan sedar ape yang die da buat. sepatutnye die pun pikir la. ape yang die buat tu bule tambahkan dose orang yang tengok. takpun orang yang add die jadi fren tu jadi fren die sebab nak tengok body die jek. na'uzubillah! mintak dijauhkan la.

aku nak nasihatkan pun aku bukan baek sangat. tapi atleast pikir la cik akak oi! awak tu pompuan. aku pun taknak jage tepi kain orang. sebab aku ade kain aku sendiri yang nak kena jage. aku pun tak suke orang lain jage kain aku. tapi tolong la delete sume picca tuh sebelum terlambat. malu la woi! aku bukan ape cume kesian macam da sangap sangat publish picca macam tuh.

sori sangat. emosi gile aku malam ni! hope sangat ade la sumone yang bule nasihatkan die. aku cume mampu nak doakan die biar satu hari tuhan bagi hidayah kat die. amin!

okeh la. rasenye da cukup kot aku nak tulis entry ni. if korang terjumpe fesbuk minah ni tolong nasihatkan die okeh. korang cari la sendiri. aku taknak aibkan die. cume juz nak luahkan perasaan jek! ok chow!

babai

2 kiss(s):

Un Phat Lee said... [Reply to comment]

teruk betul perangai minah tu.astaghfirullahalazim.

~farhana fabulous~ said... [Reply to comment]

yup..taktau da nak cakap ape..memang kena banyak mengucap la time tengok..moge die cepat sedar..

 
Template by suckmylolly.com