August 11, 2010

| do & don't ketika bulan puase |



.salam sayang sume.

hope korang sume sihat2 la ye.
aii nak wish kat korang sume.
' HAPPY FASTING '
hope puase korang tahun ni cukup la ye kecuali kaum hawa la kan.
sebab diorang tiap2 tahun naikkan bendera jepun.
so tape. tapi bagi kaum adam, korang wajib puase okeh!


okeh. dalam bulan ramadhan yang mulie nih, banyak benda yang bole kite buat daripada benda yang kite xbule buat. so, kite kena la banyakkan amalan kite. tol x? kata nak dapat pahale kn?

|do|
.banyakkan tadarus al-Quran (if bule abeskan satu al-Quran okeh!).
.buat solat terawih secare berjemaah.
.banyakkan zikir & selawat.
.banyakkan tolong orang yang  susa.
.banyakkan sabar. lagi2 bile nak balik uma lepas keje.

|don't|
.mencarut sane-sini.
.mengumpat or buat ketupat tiap2 hari okeh!.
.sengaje makan or minum.tuhan nampak tau!.
.tengok redtube ke ape ke yang sewaktu dengannye.
membazir dengan beli makanan ikut napsu.

ingat!


makhluk kat atas nih da kena penjare tau.
so tade alasan korang nak buat benda2 bule buat yang aii da list kat atas tadi tuh.okeh?
actually banyak lagi yang aii xlist kan kat atas tuh. hehe.

p/s: lagi 29 hari nak raye. tapi mood raye xsampai2 lagi. macam mane nak raye nih? 

hope enjoy reading this entry!

.babai semue.




0 kiss(s):

 
Template by suckmylolly.com