August 27, 2010

2nd award | friendly blogger award


salam  dari  farhana fabulous


da berbuke ke belom? tak lambat lagi kan nak wish selamat berbuke puase pade uolls semue. malam ni jangan lupe buat solat terawikh tau! da lebih setengah bulan kan kite puase. lagi 13 hari nak raye. yeay!! okeh raye2 jugak. tapi puase kena cukup tau. especially tok kaum adam kat luar sane. hehe.


well, arini nak buat entry pasal award. ana dapat 2nd award daripada cik diba. tentiu lalink! macam tak caye jek dapat award nih. means dat ana ni friendly la kan? oOps. terperasan pulaks!





okeh tu la award yang ana cakap tuh. comel kan? so da dapat award ni kena la menjawab soklan2 yang diberi. nak tau ape soklannye? okeh lets cekidout!


nyatakan 7 makanan kegemaran anda sewaktu berbuka ataupun bersahur?

|BERBUKA|
Photobucket nasi ayam : suke sangat bile my mom masak. memang sangat2 berselera! (time buke puase dekat rumah)
Photobucket nasi goreng seafood : selalu beli jek dekat cafe kolej ni. bule tahan la sedap.
Photobucket nasi lemak kukus : beli dekat bazar kerinchi. sedap and bule mengenyangkan sebab banyak!
Photobucket kuih popia : beli dekat cafe kolej jugak. bile makan rangup sangat!
Photobucket murtabak : ade jek kat mane2. tapi yang paling sedap pena beli dekat kerinchi.
Photobucket air tembikai : sedap bile rase tembikainye. selalu orang buat air tembikai campur sirap. tak sedap langsung!
Photobucket air durian belanda : air ni pun ade dekat cafe kolej ana. suke jugak la minum air nih.


|BERSAHUR|
Photobucket sup campbells : tak susa nak buat sebab instant jek.
Photobucket milo packet : very easy nak buat!
Photobucket meggi : kadang2 je tau. tak selalu pun.
Photobucket horlick campur oat : simple jek kan..?
Photobucket air masak : tu pun if da tak sempat nak buat air.
Photobucket roti dengan nutella : tu pun if rajin. hehe.
Photobucket pape jek selain dari yang atas termasuk sahur dekat rumah.


hoyyeh! siap da sume. now nak tag pulaks pade mr kimie. sile la amek award ni dengan penuh keikhlasan ye!rasenye ni jek kot yang bule dilistkan. ade banyak lagi nak list tapi takut tak muat lak.

* p/s : air tu makanan ke? haha. tape la masukkan je. *

"selamat berbuke & bersahur"


babai



0 kiss(s):

 
Template by suckmylolly.com